Sopko: Ďakujem pani prezidentke za podporu boja proti klimatickej kríze
11 | 09 | 2019 I TASR

„Oceňujem dnešné vyhlásenie pani prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ktorá ocenila všetky aktivity namierené k riešeniu dôsledkov klimatických zmien. Urobila tak na dnešnom stretnutí s predstaviteľmi environmentálnych organizácií.


Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) sa opakovane pokúša otvoriť v Národnej rade Slovenskej republiky diskusiu, ktorej výsledkom by malo byť prijatie vyhlásenia stavu klimatickej núdze.

Slovensko by sa tak zaradilo k takým krajinám ako napríklad Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska, Írska republika či Francúzsko, ktorých parlamenty už tento výnimočný klimatický stav vyhlásili. Žiaľ, zatiaľ si väčšina poslancov NR SR neuvedomuje závažnosť tejto hrozby, keďže aj včera väčšina z nich nehlasovala za zaradenie tohto bodu do programu schôdze.

Je mimoriadne dôležité v tejto otázke vytvoriť celospoločenský tlak na politické špičky, aby si pred klimatickou krízou prestali zatvárať oči. Týka sa budúcnosti ďalších generácií a je potrebné začať spoluprácu na lokálnej i globálnej úrovni.“

Dankov národný letecký prepravca je prepadák, zhodnotil minister. Spojenca našiel predtým vo Ficovi
Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko mal ešte v roku 2017 veľkolepé "národné" plány, medzi ktoré patril aj Národný letecký dopravca. Čítať ďalej
11 | 09 | 2019 | Peter Bachan