Obvinený Zoltán A. vypovedal vo väznici ako svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka
11 | 09 | 2019 I SITA

 V banskobystrickom Ústave na výkon väzby sa dnes uskutočnil výsluch obvineného v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Zoltána A. Ako svedok dnes pred vyšetrovateľom okrem vraždy novinára vypovedal aj o prípravách na likvidáciu prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Pre médiá po skončení výsluchu to uviedol advokát Štefan Neszméry.


Prípad Zoltána A. vylúčili na samostatné konanie a podľa Neszméryho odteraz bude vo veci vypovedať ako svedok. Zoltán A. spolupracuje s vyšetrovacím tímom NAKA od začiatku.

Okrem obvinenia z vraždy Jána Kuciaka ho stíhajú aj pre prípravu likvidácií prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. V oboch prípadoch mal úlohu sprostredkovateľa.

Podľa zásady trikrát a dosť dostal násilník 25 rokov
Trest odňatia slobody na 25 rokov za obzvlášť závažný zločin znásilnenia a vydierania potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 58-ročného Jozefa Berkyho z Fiľakova. Konanie Berkyho, ktorý sa ku skutkom priznal v rozsahu... Čítať ďalej
11 | 09 | 2019 | SITA


Komunikoval s Alenou Zs. a tvrdí, že od nej preberal objednávky pre Tomáša Sz., ktorý mal s Miroslavom M. tieto vraždy vykonať. Podľa advokáta Neszméryho, ktorý je obhajcom Aleny Zs., jeho klientka svoj podiel na vražde i príprave atentátov ďalších osôb zásadne popiera.

Advokát dodal, že Alena Zs. so Zoltánom A. boli priatelia a pomáhali si. Preto si nevie vysvetliť, prečo svedčí proti nej.

Advokát Neszméry uviedol, že vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka sa finalizuje a na budúci mesiac by malo dôjsť k oboznamovaniu s jeho obsahom. Predpokladá, že obžaloba na súd by mohla byť podaná do 27. novembra, aby nebolo treba požadovať predĺženie väzby všetkých obvinených v tejto veci.