Netanjahu musel utiecť z pódia, kde viedol svoju kampaň za znovuzvolenie, kvôli raketovému útoku z Gazy (VIDEO)
11 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Hlučné sirény, ktoré varovali pred prichádzajúcim raketovým útokom z Gazy, prinútili izraelského premiéra Benjamina Netanjahua evakuovať sa z pódia počas jeho kampane, krátko po tom, čo sa zaviazal pripojiť sa k údoliu Jordánu, ak by bol znovu zvolený.


Varovanie zaznelo počas Netanjahuovho podujatia v izraelskom meste Ašdod v utorok večer, čo vyzvalo účastníkov, aby utiekli z tohto podujatia vrátane predsedu vlády. Niektorí účastníci boli nakrútení, ako rýchlo opúšťajú miesto tejto udalosti.



Izraelské obranné sily uviedli, že z Gazy vystrelili dve rakety na mestá Ašdod a Aškelon. Útok bol tiež zachytený na záberoch.



Pri útoku neboli hlásené žiadne zranenia a Netanjahu sa znovu vrátil na pódium, aby dokončil svoju reč, keď sirény skončili, a bolo to opäť bezpečné prostredie.



K incidentu došlo týždeň pred izraelskými voľbami v Knessete, v ktorých hrozí, že Netanjahuovi nebude zvolený. Začiatkom utorka sľúbil, že pripojí veľkú časť Západného brehu, a že má v pláne rokovať s americkým prezidentom Donaldom Trumpom - to znamená, že v izraelských voľbách bude na vrchole. Kritici opísali tento sľub ako volebný trik, aby si pritiahol viac pravicových voličov od Netanjahuových rivalov na svoju stranu.

Marek Molnár: Zoznámte sa s americkým "Doktorom Smrti"
Vo filmovej adaptácií knihy Manchurianský kandidát od Richarda Condona z roku 1962, je zobrazený diabolský severokórejský lekár menom Yen Lo, ktorí sa pohráva s mysľou svojich väzňov, aby ich donútil zabíjať a robiť iné skazené činy. Pričom šialený... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | Marek Molnár