SPOLU sa stali členom najsilnejšej európskej politickej strany - Európskej ľudovej strany
10 | 09 | 2019 I SITA

Spolu - občianska demokracia sa dnes stala plnohodnotným členom najsilnejšej európskej politickej strany - Európskej ľudovej strany (EPP). Rozhodlo o tom dnes jednomyseľne politické vedenie EPP v Bruseli. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Spolu Silvia Hudáčková.


„Chceme prelomovo zmeniť situáciu na Slovensku a na to potrebujeme silných partnerov, priateľov a spojencov v spoločnej Európe,” zdôraznil predseda strany Miroslav Beblavý.

Prijatie do EPP menej ako dva roky po vzniku strany považuje za ocenenie práce tímu a členov vo všetkých častiach Slovenska. Podľa neho Spolu ukázala, že je skutočnou politickou stranou, ktorú berú vážne aj v Európe. „Pomôže nám to v snahe zvíťaziť v budúcoročných parlamentných voľbách,” dodal.

"Exriaditeľ činohry SND Vajdička zlyhal ako manažér", tvrdí Laššáková
Exriaditeľ činohry SND Michal Vajdička má nesporný umelecký kredit, no ako manažér zlyhal. Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková (Smer-SD) to v utorok povedala na Výbore NR SR pre kultúru a médiá. Na odvolanie Vajdičku z riaditeľského kresla sa... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | TASR


Líder strany Spolu sa osobitne poďakoval poslancovi Európskeho parlamentu Ivanovi Štefancovi z KDH a zástupcom ostatných slovenských strán, ktoré Spolu podporili. „Naša úzka spolupráca s KDH nemá len národný, ale oficiálne aj európsky rozmer,” dodal.

Prijatím Spolu do EPP sa zavŕšilo približne ročné úsilie o členstvo zvýraznené víťazstvom koalície PS/Spolu v európskych voľbách v máji tohto roka.

„Spolu sa otvárajú nové možnosti ovplyvňovať celoeurópske politiky cez najsilnejšiu frakciu Európskeho parlamentu. S europoslancom Michalom Wiezikom budeme poctivo pracovať, aby sme túto šancu naplno využili,” dodal poslanec Európskeho parlamentu za Spolu Vladimír Bilčík.

Do frakcie EPP sa pridal aj europoslanec Peter Pollák (OĽaNO) a tiež Ivan Štefanec z KDH.