O zimný štadión v Trnave sa má starať nová obchodná spoločnosť mesta
10 | 09 | 2019 I SITA

 Mesto Trnava pripravuje založenie obchodnej spoločnosti Mestský zimný štadión, ktorá bude prevádzkovať športový areál na Spartakovskej ulici. Do polovice minulého roku sa o štadión staral súkromný správca, mestské zastupiteľstvo s ním však ukončilo dlhoročnú zmluvu. Dôvodom bola hlavne nespokojnosť s technickým stavom štadióna, ktorý má už 25 rokov. Ten funguje len vďaka dotáciám mesta, vlani dosiahla priama dotácia výšku 570-tisíc eur.


V súčasnosti sa o zimný štadión a priľahlé trhovisko stará Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava, ktorá má však v správe aj ďalšie športové a iné areály. Vedenie radnice chce zimný štadión vyčleniť a dať ho do správy spoločnosti Mestský zimný štadión, v ktorej bude jediným spoločníkom mesto Trnava.

Tento krok by mal by mal stransparentniť a zefektívniť hospodárenie s týmto majetkom mesta. Zimný štadión využívajú hokejisti, krasokorčuliari, ale na rekreačné korčuľovanie aj verejnosť. Jeho prevádzku zabezpečuje 25 zamestnancov. O založení obchodnej spoločnosti Mestský zimný štadión budú na budúci týždeň rozhodovať mestskí poslanci.

Petržalku čaká vyznačiť 26-tisíc parkovacích miestach
Najväčšou výzvou pre bratislavskú mestskú časť Petržalka po schválení pilotného parkovacieho projektu je vyznačiť 26-tisíc parkovacích miest. „Nemáme ambíciu vyznačiť všetky miesta, lebo je to finančne aj časovo náročné, ale chceme ich vyznačiť čo... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | SITA


Mestský zimný štadión si v budúcnosti vyžiada pomerne veľké investície. Peniaze na výrazné zlepšenie jeho technického stavu by mali prísť nielen z rozpočtu mesta, ale podľa memoranda o spolupráci aj z Trnavského samosprávneho kraja a Slovenského zväzu ľadového hokeja.

,,V združení budúcich finančných prostriedkov vidím pridanú hodnotu, pretože keď veľký balík peňazí rozdelíme na tretiny, alebo v inom pomere, bude to aj pre mesto prijateľnejšie,“ povedal po podpise memoranda v októbri minulého roku primátor Trnavy Peter Bročka.

Mestský zimný štadión v Trnave slávnostne otvorili 8. septembra 1994.