Kabinet má v stredu rokovať o zabezpečení dodávok energie na Slovensku
10 | 09 | 2019 I

Vláda by mala v stredu rokovať o správe o zabezpečení dodávok energií a riešení prípadných núdzových stavov s určením príslušnej zodpovednosti.


"Na základe uskutočnených opatrení je možné konštatovať, že Slovenská republika je v porovnaní s rokom 2009 lepšie pripravená na situáciu, ak by sa obdobné prerušenie dodávok plynu z Ruskej federácie cez Ukrajinu zopakovalo," uviedlo ministerstvo hospodárstva v materiáli.

Dodávka zemného plynu pre potreby odberateľov na území Slovenska je podľa rezortu zabezpečená na základe zmlúv jednotlivých dodávateľov plynu pôsobiacich na Slovensku.

Pri Šefčovičovi zlyhala Pellegriniho vláda, SaS jeho nomináciu nepovažuje za úspech
Nomináciu Maroša Šefčoviča, ktorý by mal v Európskej komisii v rokoch 2019 – 2024 zastávať pozíciu podpredsedu pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad, nemôže strana Sloboda a Solidarita (SaS) považovať za úspech. Uvádza to SaS v... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | SITA


Ako sa uvádza v materiáli, s cieľom zvýšiť úroveň bezpečnosti dodávky plynu boli na Slovensku realizované dva projekty. Spoločnosť Nafta a.s. prepojila zásobníky s prepravnou sieťou, pričom prepojenie umožní navýšenie dodávok plynu zo zásobníka počas prerušenia dodávok plynu na Slovensko.

Spoločnosť eustream, a.s. realizovala opatrenia, ktoré umožňujú reverzný tok plynu v rámci prepravnej siete na Slovensku. V tomto režime je možné zo západu na východ prepraviť množstvo plynu, ktoré je vyššie ako najvyššia spotreba na Slovensku v zimných mesiacoch, konštatovalo ministerstvo hospodárstva.