Dagmar Havlová (66): Hereckú kariéru zavesí na klinec. Náhly koniec?
10 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Toto nikto nečakal! Dagmar Havlová (66) sa rozhodla ukončiť svoju divadelnú kariéru. Oznámila to po premiére Návštevy starej dámy v Divadle na Vinohradoch, kde má hlavnú rolu.


Bývalú prvú dámu domáca scéna milovala. Dostávala len hlavné úlohy podľa svojho výberu. Ona má však jasno: "Myslím, že už nastal čas v najlepšom odísť. Po rovných štyridsiatich rokoch, hoci štvrtinu tej doby som absentovala kvôli štátnickým povinnostiam, "povedala vdova po prezidentovi Václavovi Havlovi († 75) v rozhovore pre Českú televíziu.

Podľa informácií denníka Aha! riaditeľa divadla Tomáša Töpfera (68) ho rozhodnutie veľmi prekvapilo a snažil sa ju prehovoriť, aby ešte hrala ďalej. Havlová má ale jasno - ďalšiu rolu už nenastuduje a po konci sezóny 2019/2020 odchádza do divadelnej penzie.

"Ja som sa tou rolou milionárky Claire, ktorú v Návšteve starej dámy stvárňujem, zaoberala už roky. A chcela som sa s ňou s Vinohradskou scénou rozlúčiť, "dodala herečka. Kým divadelnú kariéru zavesí na klinec, filmovým či seriálovým ponukám sa podľa svojich slov do budúcnosti nebráni.

Do Divadla na Vinohradoch nastúpila ešte  v roku 1979. Členkou scény bola potom do roku 1997, kedy sa stala manželkou prezidenta Václava Havla († 75). Na Vinohrady sa vrátila v roku 2006 v predstavení Chvíle pravdy.

Michaela Schumachera mali presunúť do Paríža, podstúpi liečenie modernou technológiou
Sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Nemca Michaela Schumachera podľa denníka Le Parisien presunuli do jednej z parížskych nemocníc. Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | SITA