Podľa Sólymosa a Bašku ak sa niekto podpíše pod mimoriadnu schôdzu, má na ňu prísť
09 | 09 | 2019 I SITA

Ten, kto sa podpíše pod zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, má na ňu prísť. Myslí si to minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) i poslanec NR SR za koaličný Smer-SD Jaroslav Baška.


Reagovali tak na to, že sa mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Petra Pellegriniho ani dnes nepodarilo otvoriť. „Ukázalo sa, ako vážne to myslia poslanci, ktorí sa pod mimoriadnu schôdzu podpísali. Ani dnes, ani v piatok tu niektorí poslanci neboli. Tu je vidieť, že ten podpis im nestojí za to, aby na ňu prišli," uviedol pred novinármi Baška.

Podľa Sólymosa je pre ministrov neotvorenie mimoriadnej schôdze strata času. „Boli sme tu dnes, aj v piatok. Všetky stretnutia som najprv prehodil z piatka na pondelok a teraz z pondelka na utorok. Mali za mnou prísť starostovia, ale teraz sa to odsúva," povedal novinárom šéf envirorezortu.

Mimoriadnu schôdzu sa nepodarilo otvoriť ani na druhý pokus, opozícia sa pokúsi odvolať premiéra na konci 49. schôdze
Mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Petra Pellegriniho sa dnes nepodarilo otvoriť ani na druhý pokus. Plénum nebolo uznášaniaschopné. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | TASR


Mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Petra Pellegriniho sa dnes nepodarilo otvoriť ani na druhý pokus. Plénum nebolo uznášaniaschopné. Prítomných bolo len 68 poslancov. Tento bod programu bude prerokovaný na najbližšej riadnej parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok o 13:00.

Opozícia mala dnes druhý pokus na odvolanie premiéra Petra Pellegriniho. V piatok sa mimoriadnu schôdzu taktiež ani na dvakrát predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi nepodarilo otvoriť. Prezentovalo sa menej než 70 poslancov, na otvorenie schôdze je potrebných 76 prítomných.