Kočner sa chcel zmieriť s Markízou. Prokurátor Šanta sa bráni, že z neho robí Kočner hlupáka
09 | 09 | 2019 I Aneta Leitmanová

Kočner obžalovaný z falšovania zmeniek TV Markíza vypovedá pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Bratislava. Rozhodol sa tak nevyužiť svoje právo nevypovedať. Tak ako Pavol Rusko, aj Marian Kočner začal vysvetľovaním kauzy Gamatex, ktorá mala viesť k podpisu údajných zmeniek.


Pokračuje pojednávanie s Marianom Kočnerom. Obžalovaný v kauze možného falšovania zmeniek voči televízii Markíza bude odpovedať na otázky týkajúce sa prípadu.


Informovali sme vás predtým už tu:

KOČNEROVA VÝPOVEĎ: "Mňa keď neodsúdia, tak tu bude asi revolúcia". Prečítajte si to najdôležitejšie
Marian Kočner dnes pred senátom v Justičnom paláci v Bratislave vypovedal k zmenkám televízie Markíza. Jeho výpoveď ale viac odhaľuje reálie slovenskej politiky na prelome tisícročí, než ozrejmuje pôvod zmeniek. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Ján Šanta sa pýta Kočnera či v Threeme komunikoval o jeho osobe. "Nepamätám sa, mohlo sa to stať," odpovedal Kočner.

Šanta sa pýta, kto vypisoval obsah zmeniek a sumu v nich. Kočner neodpovedá, odpovedá na otázky otázkami. "Ja som nebol pri tom, keď sa podpisovali zmenky," povedal.

"Do kontaktu sme s nimi prišli v roku 2000," priznal Kočner.

Samotný obžalovaný je evidentne nervózny. Neodpovedá priamo, nekonkretizuje, ale namiesto, aby odpovedal, pokladá prokurátorovi otázky sám.

Prokurátor sa pýta, ako prišli ku konkrétnej sume 68,9 milióna eur. "Ako táto suma súhrnne vznikla?"

Kočner: Keby zmenky boli falošné, tak by som ich nevymáhal pod svojim menom a svojou firmou
Kočner obžalovaný z falšovania zmeniek TV Markíza vypovedá pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Bratislava. Rozhodol sa tak nevyužiť svoje právo nevypovedať. Tak ako Pavol Rusko, aj Marian Kočner začal... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Aneta Leitmanová


Potom, ako Kočner priamo neodpovedal, Šanta zvýšil hlas.

"Nerobte zo mňa hlupáka," adresoval Šanta Kočnerovi.

Marian Kočner tvrdí, že po rozhodnutí bratislavského Okresného súdu V v roku 2018 o právoplatnosti jednej zo zmeniek v hodnote 8,3 milióna eur Kočner tvrdí, že sa chcel s televíziou dohodnúť.

"Chcem sa dohodnúť, nič od vás nechcem," tvrdí Kočner, že napísal právnikom Markízy potom ako súd uznal platnosť cennej listiny.

"V podnikaní som sa vždy snažil vyjsť s dobrou dohodou. Pretože dobré dohody robia priateľov," povedal Kočner.

"Prečo vláda Mikuláša Dzurindu za dva roky sa nepostarala, aby aspoň jedno rozhodnutie pomohlo situácii v Markíze. Lebo im táto situácia vyhovovala. Mali ho totiž plné zuby," povedal Kočner.