Rafael Nadal chce lámať rekordy! V semifinále US Open vyzve Berrettiniho
07 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Zatiaľ čo jeho hviezdni súperi na US Open skončili, on na kurte predvádza parádu. V pravačke Rafaela Nadala bola vidieť enormná sila a užíval si víťaznú eufóriu. Španiel sa tak prebil do semifinále US Open. Ako jediný z členov Veľkej trojky.


Djokovič (svetová jednotka) a Roger Federer (tretí nasadený) v New Yorku medzi kvarteto najlepších tenistov nepostúpili, čo je nevídaný jav vzhľadom na posledné roky.

Veď predchádzajúcich 11 grandslamových triumfov si rozdelili práve Federer, Nadal alebo Djokovič. "Nič to ale neznamená," uistil Švajčiar, ktorý padol v päťsetovej štvrťfinálovej bitke s Bulharmi Dimitrovom.

Po prekvapivom konci s až 78. hráčom rebríčka ATP čelil Federer rade otázok o budúcnosti.

Dokážete si predstaviť, že hráte tenis aj v 40 rokoch?

A veríte si na prekonanie rekordu najstaršieho grandslamového víťaza, ktorý drží od Australian Open 1972 Ken Rosewall, ktorý mal vtedy 37 rokov?

"Nie je to nemožné," odpovedal na prvú otázku.

"Nemám krištáľovú guľu. Vy áno? Každopádne teraz som sklamaný. Oprášim sa a vrátim sa, "reagoval na druhý.

Za doterajšími výkonmi v sezóne sa Federer obzrel pozitívne. Pred dvoma mesiacmi vyvolal spektakulárnu bitku vo finále Wimbledonu s Djokovičom, ktorú mnohí s predstihom nazvali súbojom roka. Na okruhu sa navyše môže pýšiť bilanciou 43-7.

Rafael Nadal sa pochválil so svojou novou jachtou za vyše 4 milióny eur
Tenista Rafael Nadal si ako milovník luxusných plavidiel urobil radosť. Nedávno za skoro 3 miliónov eur predal svoju jachtu Beethoven, aby si zaobstaral luxusný katamarán, ktorý mu môže závidieť aj jeho odveký rival Roger Federer. Čítať ďalej
26 | 07 | 2019 | Ján Prokop


Snáď ešte pozitívnejšie slová o grandslamovej budúcnosti predviedol Djokovič. A to aj napriek tomu, že obhajca titulu sa lúčil v osemfinále kvôli zraneniu. "Nie je tajomstvo, že dosiahnuť súčasný Rogerov rekord je mojím cieľom," povedal tridsaťdvaročný Srb.

Federer doteraz získal 20 grandslamových trofejí, Nadal 18 a Djokovič 16.

Hon, kto z tenisových majstrov zamieri do športového dôchodku s najvyšším počtom titulov z grandslamových zápolení, tak ešte žiadny z nich nevzdáva. Na tohtoročnom US Open už ale zbierku môže rozšíriť iba tridsaťtriročný Nadal.

"Je levom uprostred džungle," pridal na adresu svojho štvrťfinálového premožiteľa Diego Schwartzman.

"Je to najväčší bojovník v histórii športu," pridal zase Matteo Berrettini, Nadalov semifinálový sok.

Ich duel sa odohrá v noci z piatka na sobotu. Druhú dvojicu tvoria ruský mladík Daniil Medvedev a už spomínaný Dimitrov.

Nadalova cesta k ďalšiemu zápisu do histórie sa tak zdá byť čoraz jasnejšia. Okrem neho žiadny zo semifinalistov nikdy na najväčších tenisových podujatiach roka nehral finále.

ŠPORT: Nadal už nebude hrať dlho. Keď bude mať 35, vezme Federera na svoju jachtu, vraví jeho strýko
Španiel Rafael Nadal už zrejme dlho nebude hrať tenis na vrcholnej úrovni. Jeho strýko a predtým aj dlhoročný tréner Toni Nadal uviedol, že Rafu už nebude zaujímať tenis, pokiaľ klesne na 40. mieste vo svetovom rebríčku. Osemnásťnásobný... Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | SITA