VIDEO: Kiska, Truban, Beblavý a Hlina k odvolávaniu Pellegriniho. Tragikomédia pokračuje
06 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Predsedovia strán Za ľudí, Progresívne Slovensko, Spolu a KDH Andrej Kiska, Michal Truban, Miroslav Beblavý a Alojz Hlina sa na dnešnej tlačovej konferencii vyjadrili k odvolávaniu premiéra, ktoré sa dnes odohráva v parlamente. Nepovedali dokopy nič.


"Táto vláda musí byť vymenená," povedal v úvode predseda PS Truban.

Všetci lídri mimoparlamentných strán skritizovali expremiéra Roberta Fica za jeho včerajšie vyjadrenia k exposlancovi Milanovi Mazurekovi. K téme čítajte viac:

"ZAHOJENÝ" MAZUREK? Poriadne odstupné z parlamentu mu pokryje značnú časť pokuty
Dnes už bývalý poslanec Milan Mazurek má napriek verdiktu Najvyššieho súdu dôvod na radosť - Národná rada mu musí vyplatiť odstupné vo výške dvoch poslaneckých platov. Je to ale v poriadku? Čítať ďalej
05 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Predseda strany Spolu Miroslav Beblavý opäť rozprával o "Kočnerovej generácii". Stojí za zmienku, že do tejto generácie podľa jeho slov nezahŕňajú strany SaS a OĽaNO. Na tlačovú konferenciu ich ale nepozvali, keďže podľa lídrov vyššie spomínaných strán je ich dnešná práca najmä na parlamentnej pôde pri odvolávaní.

"Zmena je blízko, je je cítiť," povedal šéf KDH Alojz Hlina. Podľa neho bude dôležitý zápas v konzervatívnom spektre, kde sa bude "kríž vyvažovať zlatom". Narážal tam na podľa neho falošných kresťanov, ktorí sa za kríže najmä schovávajú.

"Táto vláda stratila dôveru," šokoval dodal exprezident Andrej Kiska. Premiér Peter Pellegrini je podľa neho bábkou, ktorá je v plnej moci Fica už od minuloročnej rekonštrukcie vlády. Pochválil sa tiež špičkovými odborníkmi vo svojej strane, ktorí sú pripravení "prevziať zodpovednosť". Kiska by ale mal najmä prevziať zodpovednosť za iné činy. K téme Kiska čítajte viac:

Kiska hovorí o mafiánskom štáte, pritom je jeho brat podozrivý z podvodu. VÚB podala trestné oznámenie
Jaroslav Kiska, brat Andreja Kisku, lieta v poriadnych problémoch.Po tom, ako s desiatkami kolegov zbalil kufre a takmer doslova ušiel od VÚB-čky do Poštovej banky, na neho podali trestné oznámenie. Čítať ďalej
04 | 09 | 2019 | Peter Bachan


¬if_t=live_video_explicit