(AKTUALIZOVANÉ) Chmelár podal trestné oznámenie na Fica: "Tu niet žiadneho ospravedlnenia" (VIDEO)
06 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Predseda novovznikajúcej strany Socialisti Eduard Chmelár cez Facebook oznámil, že podáva trestné oznámenie na predsedu koaličnej strany Smer-SD Roberta Fica.


%5B0%5D=68.ARClyw9WnzIe6l-GCqNpKDVN8UlufeQyS-NQIVn_KJbKZ5OQwCR_ERliCblmcrDeTbkeHYLLeUMONW7uSO5SnLpv7seDH1TnrZkC6anUMB5ngMMe8DfKO7fwDXffUc1RfM3Azb9haqN3uoG_YgE0ZgqNgIs0v1HlBxMFaFKoQ0MOg7Nun5c4NAaov2wgAs99lCzP8FsSNaBi3lvIbnpRmmaaAbQXiuTc5j0DCzCXAClt-63nZEGi4EZtFTGUAOPpRizPdY7mSEzHViO-xq-iK47lgJ1eN9Q30vpY07l6VxVAVOLq6gkOW9uYfP45OBph8StukqweNK09lmWWWmfCieFPX7u3Cz1RcwmA5w&__tn__=-R

"S pobúrením som prijal vyhlásenie predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý sa verejne zastal právoplatne odsúdeného neonacistického politika Milana Mazureka za jeho hanlivé rasistické výroky. Som šokovaný, že jeden vrcholový politik, ktorý inak vraj zo zásady nekomentuje rozhodnutia súdov v najzávažnejších korupčných kauzách, cíti potrebu zľahčovať práve fašistické správanie. Tu niet žiadneho ospravedlnenia," napísal Chmelár.

Eduard Chmelár: Zúfalé, rodičia na juhu Slovenska zvádzajú boj o to, aby sa ich deti mohli učiť po slovensky
02 | 09 | 2019 | Eduard Chmelár


 Podľa neho musí Fico ako vrcholový politik "vedieť, že na sociálne dávky ide JEDNO PERCENTO verejných výdavkov, ktoré sa navyše rozdeľuje všetkým ľuďom v hmotnej núdzi, nielen Rómom".

"Nech predseda Smeru-SD spočíta, koľko percent ide "jeho ľuďom", koľko nás stojí korupcia, koľko nás stoja predražené štátne zakázky, koľko verejných financií sa rozkradne. Človek, ktorý sa zastane luxusného životného štýlu Moniky Jankovskej, ale vyvoláva nenávisť voči najchudobnejším, politik, ktorý nepriamo schvaľuje rasistické výroky neonacistu, sa nemôže nazývať ani antifašistom, ani sociálnym demokratom, ani demokratom," zhodnotil expremiérové slová Chmelár.

Eduard Chmelár: Studenú občiansku vojnu môže ukončiť len nová spoločenská zmluva
Viaceré médiá dnes spomínali moje meno v súvislosti s mojím dlhodobým presvedčením o potrebe prijatia novej ústavy a dávali ho do kontrastu s názormi politikov, ktorí si myslia, že ústavu meniť netreba. Najprv musím upresniť niekoľko vecí. Po... Čítať ďalej
01 | 09 | 2019 | Eduard Chmelár


Podľa neho človek ako Robert Fico šliape "po všetkom, čo sociálna demokracia historicky dokázala, diskredituje ľavicu, jej hodnoty a zmysel existencie". Chmelár už teraz avizuje, že on a jeho strana nebudú spolupracovať "s takouto politikou".

"Je to princíp, je to červená čiara, za ktorú sa nedá ísť. Ľavicová politika stráca význam, ak sa nedá rozoznať od fašistickej, mätie ľudí, zastáva sa gaunerov a opúšťa najchudobnejších. Paragraf 338, ods. 1 Trestného zákona jasne hovorí: "Kto verejne schvaľuje trestný čin alebo verejne vychvaľuje pre trestný čin jeho páchateľa, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok." Keďže sa domnievam, že konanie predsedu Smeru-SD napĺňa skutkovú podstatu trestného činu a po zohľadnení spoločenskej závažnosti takýchto výrokov a ich dopadu na celú spoločnosť, som nútený ako socialista, ako antifašista, ako demokrat a ako občan Slovenskej republiky podať na Roberta Fica trestné oznámenie," dodal na záver Chmelár.

Eduard Chmelár: Čo chcú socialisti?
Keď sa český publicista Milan Syruček pýtal bývalého ministra zahraničných vecí USA Henryho Kissingera, prečo nám Američania po 21. auguste 1968 nepomohli, legenda svetovej diplomacie odpovedala takto: „Po prvé, dodržiavali jaltskú dohodu o sférach... Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Eduard Chmelár


&theater