Americký milionár rozdáva peniaze cez sociálne siete. Stačí len požiadať!
03 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Americký milionár začal rozdávať veľké sumy peňazí prostredníctvom sociálnej siete Twitter, kde nedávno zriadil kampaň, ktorú nazval „Twitter Filantropia“. 31-ročný Bill Pulte je generálnym riaditeľom súkromnej investičnej firmy Pulte Capital a tiež vnukom miliardára Williama Pulteho, ktorý v roku 1956 založil stavebnú spoločnosť PulteGroup.


V rámci svojho projektu rozdáva Pulte peniaze ľuďom, ktorým chýbajú základné potreby, ako je jedlo a bývanie. Pomocou sociálnych médií sa zameriava na tých, ktorí by mohli mať najväčší úžitok z jeho peňazí. Medzitým sa mu podarilo na jeho Twitterovom účte nazbierať množstvo fanúšikov, ktorých nazýva spolupracovníkmi v jeho úsilí.

Pulte na Twitteri zverejnil zoznam „úspechov“, ktoré si v týždni odškrtol, medzi ktoré patrili rôzne dary od narodeninovej torty pre dieťa, ktorého rodina si ju nemohla dovoliť, cez potraviny až po nové auto pre hendikepovaného veterána. Pulte napríklad venoval 4 000 dolárov na pomoc slobodnej matke, aby sa dostala zo vzťahu, v ktorom je týraná.



V júli Pulte tiež oznámil, že venuje 30 000 dolárov veteránovi, ak príspevok zazdieľa americký prezident Donald Trump. Ten tak urobil 10. júla.

Pulte v rozhovore pre Detroit Free Press uviedol, že počas letných prázdnin dostal s rodinou nápad na charitu na Twitteri. Uviedol:

„Na sociálnych médiách je v súčasnosti toľko nenávisti a žlče a rozmýšľal som, prečo všetky tieto technológie nepoužívame na dobré veci. Kvôli úspechu, ktorý som mal v podnikaní, v spojení s mojím mladším vekom, som cítil, že je vhodné, aby som sa snažil v sociálnych médiách presadiť dobro. Moja skúsenosť bola taká, že ľudia sú ochotní podať pomocnú ruku svojim spoluobčanom, pokiaľ vedia, že (peniaze) budú dobre využité. A technológia nám to umožňuje urobiť okamžite.“

Pulte má v súčasnosti viac ako 10 zamestnancov, ktorí hodnotia obrovské množstvo žiadostí, ktoré milionár dostáva. V rozhovore pre The Detroit News filantrop dodal:

„Technológia nám umožňuje zacieliť na ľudí, ktorí sú v bezprostrednej núdzi. Nemôžu si dovoliť zaplatiť za jedlo, plyn alebo elektrinu. Na sociálnych sieťach je toľko nezmyslov, je načase, aby sme začali šíriť pozitivitu a lásku.“

Pulte tiež sľúbil, že do konca tohto roka rozdá 1 milión dolárov zo svojho vlastného majektu, ak dosiahne milión followerov na Twitteri.

Indický modul Chandrayaan-2 je pripravený na pristátie na Mesiaci (VIDEO)
Indická vesmírna agentúra tvrdí, že modul za 140 miliónov dolárov dosiahol vzdialenosť 100 km od povrchu mesiaca a je pripravený na pristátie v sobotu. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Marek Molnár