KRIMI: Dvaja muži zo Stráňan mali používať cudzie auto a prevážať v ňom drogy
02 | 09 | 2019 I TASR

Polícia v týchto dňoch obvinila dvoch mladých mužov z obce Stráňany, okres Stará Ľubovňa. Podľa krajskej policajnej hovorkyňa z Prešova Jany Ligdayovej totiž neoprávnene používali cudzie auto a prevážali v ňom drogy.


„Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru v Podolínci v tejto súvislosti začal v sobotu (31. 8.) trestné stíhanie pre prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uviedla.

KRIMI: Ukrajinec nafúkal nadránom 2,25 promile, hrozí mu ročné väzenie
Dopravní policajti z Považskej Bystrice obvinili 36-ročného Ukrajinca z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Šoféroval pod vplyvom alkoholu. Čítať ďalej
02 | 09 | 2019 | TASR


Dvojica si mala auto vziať ešte v piatok (30. 8.) v obci Stráňany, a to s cieľom zadováženia si marihuany. Po vyhlásení pátrania vozidlo policajná hliadka vypátrala a zastavila v noci z piatka na sobotu krátko po polnoci na Levočskej ulici v Starej Ľubovni.

„Vo vozidle sa našli a následne zaistili látky, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie s podozrením, že ide o drogu. Analýza preukázala, že išlo o marihuanu,“ ozrejmila hovorkyňa.

Na základe dôkazov policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči mužom vo veku 20 a 23 rokov. Ak sa ich vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody až na päť rokov.