IKEA musela zavolať políciu, aby zastavila masívnu hru na schovávačku v jej predajni
02 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Tisíce škótskych tínedžerov mali naplánovanú "legendárnu" hru na schovávačku v obchode IKEA. Kvôli bezpečnosti musela zasiahnuť polícia, aby zabránila uskutočneniu tejto udalosti.


Približne 3 000 ľudí potvrdilo svoju účasť v udalosti na Facebooku, že sa zúčastnia na obrovskej schovávačke v obchode IKEA v Glasgowe. Udalosť naplánovaná na sobotu bola sabotovaná po tom, čo personál švédskej predajne zachytil na internete túto nepovolenú udalosť.

IKEA ihneď zmobilizovala bezpečnostné jednotky a upozornila policajné oddelenie v Glasgowe, ktoré vyslalo päť dôstojníkov na miesto naplánovanej detskej hry.

Správy o bezpečnosti v tejto predajni sa rýchlo rozšírili na sociálnych sieťach, čo odradilo mnohých potenciálnych záujemcov o hru. Polícia údajne strážila obchod, dokým sa nezavrel o 20:00.

Manažér pobočky v Glasgowe prehlásil médiám, že rozumie tomu, že „hranie hier v našich obchodoch môže byť  zábavné“, ale takéto aktivity narušujú „bezpečné a uvoľnené prostredie pre zákazníkov."

Tento trend bol obzvlášť výrazný v Holandsku, kde sa raz prihlásilo na udalosť neuveriteľných 32 000 ľudí v Eindhovene. Väčšina obchodov tieto udalosti pôvodne povoľovala, ale s nárastom na ich popularite, dostali celosvetový zákaz v roku 2015.

PORIADNY KŠEFT: Ruské podniky si prilepšia o pár miliárd vďaka leteckému salónu
Tohtoročný letecký salón MAKS-2019 sa ukázal ako účinný obchodný ťah pre ruské podniky. Podľa agentúry pre obchod so zbraňami sa očakáva, že podniky budú uzatvárať obchody v hodnote niekoľko miliárd dolárov. Čítať ďalej
02 | 09 | 2019 | Marek Molnár