Juventus premrhal trojgólové vedenie, o jeho víťazstve rozhodol vlastný gól v nadstavenom čase
01 | 09 | 2019 I SITA

Stretnutie ako na húsenkovej dráhe ponúkol sobotňajší šláger najvyššej talianskej súťaže, v ktorom sa publikom dočkalo sedemgólovej prestrelky so šťastným koncom pre Juventus Turín. Ten zdolal svojho veľkého rivala SSC Neapol tesne 4:3, hoci v priebehu druhého dejstva vyhrával už trojgólovým rozdielom.


Z jasného zápasu ešte necelú polhodinu pred koncom bola dráma. "Stará dáma" v prvej dvadsaťminútovke dvakrát skórovala zásluhou Danila a Gonzala Higuaína. Keď v 62. min hviezdny Cristiano Ronaldo zvýšil po prihrávke Douglasa Costu svojím prvým ligovým gólom v sezóne na 3:0, už nikto nepochyboval o trojbodovom úspechu úradujúceho šampióna Serie A.

"Bolo to ako na kolotoči. Neapolčania dali dva rýchle góly, to sa nám nemôže stať. Zrazu sme stratili pôdu pod nohami a oni vyrovnali. Napokon sme však vyhrali, je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Musíme zlepšiť veľa vecí, ale na ihrisku sme nechali všetko a na konci sme boli za to odmenení," uviedol útočník Juventusu Gonzalo Higuaín k triumfu nad svojím bývalým klubom.

VIDEO: Perfektné športové gesto! Osaková vyradila najväčšiu tenisovú nádej, čo nasledovalo potom vás dojme!
Obhajkyňa titulu Japonka Naomi Osaková ukončila na US Open cestu pätnásťročnej Američanky Cori Gauffovej. Svetová tenisová jednotka vyhrala pod svetlami na kurte Arthura Asha za 65 minút jasne 6: 3, 6: 0 a dostala sa do osemfinále. Zaujala tým, ako... Čítať ďalej
01 | 09 | 2019 | Ján Prokop


V záverečnej fázy duelu sa začali diať veci v podaní hráčov SSC. Kostas Manolas si hlavičkou po priamom kope otvoril neapolský účet, vzápätí sa presadil Hirving Lozano, keď sa presadil cez Matthijsa de Ligta. Najdrahší obranca v doterajšej histórii Serie A De Ligt bol aj pri vyrovnávajúcom góle Giovanniho Di Lorenza z 81. min, keď opäť zaváhal.

Vďaka trom novým akvizíciám sa však Neapolčania dostali v priebehu štvrťhodiny späť do hry, ale nešťastný vlastný zásah Kalidoua Koulibalyho v nadstavenom čase rozhodol, že "Bianconeri" pokorili svojho konkurenta v boji o titul. Neapolčanov môže mrzieť toto zaváhanie o to viac, že kouč Juventus ho dosiahol pod vedením ich bývalého kouča. Maurizio Sarri bol prítomný na štadióne, ale nesedel na lavičke, keďže sa zotavuje zo zápalu pľúc.

"Musíme priznať, že prvú hodinu sme nehrali dobre. Zápas sa mohol skončiť 3:3, ale nezmenilo by to pohľad na náš výkon, ktorý je negatívny. Bol by som sklamaný aj vtedy, keby sme uhrali remízu. Neovplyvnilo by to môj názor na naše vystúpenie," poznamenal kormidelník Neapolu Carlo Ancelotti.