Prezidentom Európskej spoločnosti pre katolícku teológiu sa stal Miloš Lichner
31 | 08 | 2019 I SITA

 Prezidentom Európskej spoločnosti pre katolícku teológiu (ESCT) sa stal dekan Teologickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave profesor Miloš Lichner. 


Rozhodlo o tom prezídium ESCT počas teologického kongresu o nádeji, ktorý sa dnes skončil v Bratislave. Nový prezident chce posilniť kvalitný teologický výskum, sieťovať vedcov a vytvárať vzťahy aj tam, kde ešte neexistujú, napríklad s Bieloruskom či Ruskom.

„Na Slovensku máme ešte stále pozitívnu skúsenosť s Cirkvou, čo sa budem usilovať priniesť do výkonu môjho predsedníctva na najbližšie dva roky,“ povedal Lichner. Agentúru SITA o tom informoval koordinátor komunikácie pre kongres ESCT 2019 Matúš Demko.

Nový prezident európskych teológov chce taktiež upriamiť pozornosť n

https://www.hlavnydennik.sk/2019/08/31/danko-sme-hrdi-ze-ucitelom-v-nasej-gescii-narastli-platy/a zodpovednosť Cirkvi k životnému prostrediu. „Kniha Genezis hovorí, že Boh dal človeku na starosti Zem, aby sa o ňu staral a aby ju stvárňoval.

My, na Slovensku alebo v Európe, akoby sme si ani nevážili, že keď otočíme kohútik, máme čistú pitnú vodu. Ekológia je súčasťou kresťanského života. Kresťan musí mať zodpovednosť za svet, ktorý je stvorený Bohom a Boh nám ho dal, aby sme sa oň starali. Ekologické správanie je súčasťou zdravej katolíckej spirituality,“ uviedol Lichner.