KRIMI: Ukrajinec prekročil slovenské hrajince na lietajúcom stroji
30 | 08 | 2019 I TASR

Štátny príslušník Ukrajiny prekročil slovenské hranice na lietajúcom motorovom dopravnom prostriedku. Hraničiari zaregistrovali zvuk neznámeho lietajúceho objektu smerujúceho z územia Ukrajiny do vnútrozemia Slovenska už v noci, Ukrajinca našli medzi obcami Jenkovce a Bežovce v okrese Sobrance v piatok v skorých ranných hodinách. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti. 


Do katastrálneho územia Lekároviec boli podľa informácií Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance prostredníctvom ich operačného strediska v noci vyslané ďalšie hliadky. Do pátrania sa zapojili aj príslušníci Stanice colného úradu Michalovce.

Musíme byť hrdí na to, čo naši predkovia dokázali, tvrdí A. Kiska
Nesmieme dovoliť, aby sa chyby minulosti opakovali. Podľa slov exprezidenta Andreja Kisku je to základný odkaz Slovenského národného povstania (SNP), ktorý je potrebné pripomínať mladým ľuďom. Vyjadril tiež ľútosť nad spochybňovaním sviatku, SNP... Čítať ďalej
29 | 08 | 2019 | TASR


"Dnes v skorých ranných hodinách zaistili lietajúci motorový dopravný prostriedok na poli medzi obcami Jenkovce a Bežovce, okres Sobrance. Na mieste kontrolovali aj štátneho príslušníka Ukrajiny, ktorý dopravný prostriedok pilotoval," uvádza ďalej polícia s tým, že muža obmedzili na osobnej slobode a predviedli ho na oddelenie.

Polícia aktuálne vykonáva úkony v súvislosti s neoprávneným prekročením vonkajšej hranice.