ŠPORT: Slavia môže dostať aj skupinu s FC Liverpool, Realom Madrid a Interom Miláno
29 | 08 | 2019 I SITA

 Takmer 19 000 divákov v strede večer v pražskom Edene oslavovalo postup Slavie do skupinovej fázy Ligy majstrov. "Zošívaní" sa medzi európsku futbalovú smotánku dostali druhýkrát v histórii a po 12 rokoch. Na prienik medzi elitu im stačili dve navlas rovnaké víťazstvá nad rumunským zástupcom CFR Kluž 1:0.


"V odvete nám to doma veľmi nešlo, bola tam nervozita, rýchlo sme sa zbavovali lopty. Potom sme však začali bojovať a napokon sme to zvládli silou vôle," uviedol kapitán českého majstra Milan Škoda na oficiálnom portáli Slavie Praha. "Veľmi sme chceli postúpiť. Vydreli sme to.

Ja som sviatočný strelec a o to viac ma teší, že sa mi podarilo skórovať," skonštatoval strelec víťazného gólu v odvete Jan Bořil. "Slavia hrala kompletná, zatiaľ čo nám chýbali v obrane traja hráči. Zázraky ako ten na Celticu sa nekonajú každých 14 dní, ale len raz do roka. Slavia bola lepšia, mala fantastického brankára. Kolář bol rozhodujúci muž tohto dvojzápasu," priznal tréner Klužu Dan Petrescu.

ŠPORT: Koncovka utorkovej 4. etapy pre Jakobsena, Vuelta už bez Kruijswijka
Holanďan Fabio Jakobsen z tímu Deceuninck - Quick Step sa stal víťazom utorkovej 4. etapy na 74. ročníku cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa. Dvadsaťdvaročný rodák z Heukelumu uspel v špurte pelotónu v závere 175,5 km dlhej etapy so štartom v... Čítať ďalej
27 | 08 | 2019 | SITA


Futbalisti českého majstra sa mená súperov v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži dozvedia už vo štvrtok večer, keď ju vyžrebujú na tradičnom mieste - hoteli Grimaldi Forum v Monaku. Hráči Slavie sa môžu tešiť na šesť zápasov v základnej skupine a finančnú prémiu takmer 400 miliónov českých korún, čo je v prepočte 15,5 milióna eur. Ďalšie milióny klub môže zarobiť za víťazné zápasy.

A koho si slavisti želajú v skupine LM? Vtedy pred 12 rokmi ešte na Strahove privítali Arsenal, FC Sevilla aj Steauu Bukurešť a v tejto konkurencii obsadili tretie miesto. "Škoda, že tam nie je Manchester United, môj najobľúbenejší klub. V prvom koši je ale veľa dobrých mužstiev. Už vidím, ako dostaneme Zenit Petrohrad, Šachtar Doneck a ešte niekoho," povedal v dobrej nálade Milan Škoda.

Český zástupca má istotu, že sa vyhne Lokomotivu Moskva, Galatasarayu Istanbul a tiež tímom RB Lipsko, Atalanta Bergamo, OSC Lille či Crvena zvezda Belehrad. Slavia si nezahrá ani proti belgickému Genku, kde už pôsobí slovenský reprezentant Patrik Hrošovský, donedávna ešte opora Slavie. "Krásna skupina pre Slaviu by mohla byť napríklad s FC Liverpool, Realom Madrim a Interom Miláno. Alebo s FC Barcelona, Borussiou Dortmund a Lyonom," zaželal si portál idnes.cz.

ŠPORT: Real Madrid mal od júla už osem zranených hráčov, najnovšie je mimo hry Isco
Futbalový Real Madrid má v úvode sezóny viac starostí s vlastnými, ako súperovými hráčmi. Ofenzívny stredopooliar Isco je za mesiac a pol už ôsmy zranený v kádri rekordéra v počte triumfov v európskej klubovej súťaži číslo 1.... Čítať ďalej
28 | 08 | 2019 | SITA