Hurikán Dorian spôsobil škody v Karibiku, a posúva sa ďalej po oblasti USA!
29 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Hurikán Dorian spôsobil v severnom Karibiku len obmedzené škody a v stredu večer región opustil. Smeruje však na americkú pevninu, konkrétne na Floridu, a ešte z neho môže byť nebezpečná búrka tretej kategórie, napísala agentúra AP.


Americký prezident Donald Trump novo vyhlásil stav núdze a nariadil federálnu pomoc Americkým Panenským ostrovom, od ktorých sa už hurikán vzdialil.

Živel spôsobil na Amerických Panenských ostrovoch, britských Panenských ostrovoch a na portorických ostrovoch Vieques a Culebra výpadky prúdu a záplavy.

"Sme šťastní, pretože nie sú hlásené žiadne škody," povedal AP starosta Culebra William Solís.

Trump už v utorok v noci kvôli búrke vyhlásil stav núdze a nariadil federálnu pomoc miestnym orgánom. Vyhlásil núdzový stav v stredu po Portoriku stať Florida. Po zosilnení by tam ešte Dorian mohol napáchať značné škody. Na pevninu by však nemal doraziť pred víkendom.

Trump poprel, že údajne navrhol použiť jadrové bomby proti hurikánom
Americký prezident Donald Trump v pondelok poprel správu amerického spravodajského portálu Axios, že údajne navrhol zhadzovať jadrové bomby na hurikány ešte predtým, ako sa dostanú nad územie USA. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | Marek Molnár / TASR