Heger: Urobme všetko pre to, aby sa história nemusela opakovať
29 | 08 | 2019 I TASR

Urobme všetko pre to, aby sa história nemusela opakovať, hrdinovia Slovenského národného povstania (SNP) nám zanechali silné dedičstvo. V súvislosti so 75. výročím SNP to povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduard Heger. Hnutie označilo SNP za jednu z najvýznamnejších udalostí v histórii Slovenska.


"Neustále si chceme pripomínať víziu slobodného, spravodlivého a demokratického Slovenska, ktorej nositeľmi sú aj dnešní odporcovia totalít a demokrati," poznamenal Heger s tým, že dedičstvo a odkaz hrdinov SNP nemôžu ostať nepovšimnuté a každý sa ho môže chopiť v boji pri ochrane slobody.

"Toto dedičstvo chceme niesť aj my, pretože nám záleží na budúcnosti našich detí rovnako, ako záležalo hrdinom SNP. Oni nasadzovali život, mnohí z nich ho aj položili, čím zaplatili tú najvyššiu cenu. Urobme všetko pre to, aby sa história nemusela opakovať," dodal.

"SNP je tým príbehom ľudí, ktorý by sme mali zvýrazňovať",vyhlásil Jarjabek
Slovenské národné povstanie bolo svedectvom hrdinstva, hrdosti a vôle Slovákov poraziť nacizmus. Oslavy 75. výročia SNP sú dôležitou udalosťou, treba si pripomínať hrdinstvo tých, ktorí pre slobodu svojej krajiny obetovali to najcennejšie. Zhodli... Čítať ďalej
29 | 08 | 2019 | TASR