Mohammad Džavád Zaríf po G7 odletel z mesta Biarritz
26 | 08 | 2019 I SITA

Iránsky minister zahraničia Mohammad Džavád Zaríf odletel z francúzskeho mesta Biarritz, kde sa koná samit lídrov G7. Politik pricestoval v nedeľu popoludní, pričom sa stretol s prezidentom Emmanuelom Macronom a ďalšími predstaviteľmi Francúzska, Nemecka a Veľkej Británie.


O tom, že diplomat príde do mesta, verejnosť predtým nevedela. Minister po príchode potvrdil, že sa nestretne so zástupcami Spojených štátov. Macron šéfa Bieleho domu osobne informoval o pozvaní Zarífa. Kancelária francúzskeho prezidenta potvrdila, že diplomat opustil mesto po päťhodinovej návšteve.

Lídri G7 sa na samite v nedeľu okrem iného dohodli, že pomôžu Brazílii s požiarmi v Amazonskom pralese. Macron uviedol, že pomôžu po technickej aj finančnej stránke. Nemecká kancelárka Angela Merkelová vyhlásila, že krajiny budú s predstaviteľmi Brazílie diskutovať o zalesnení amazonskej oblasti po tom, ako sa im podarí uhasiť požiare.

AKTUALIZOVANÉ: Zaríf nečakane navštívil miesto konania summitu krajín G7
Iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf v nedeľu nečakane zavítal do francúzskeho prímorského letoviska Biarritz, kde sa koná summit krajín G7. S odvolaním sa na vyhlásenie iránskeho ministerstva zahraničných vecí o tom informovala... Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | Marek Molnár / TASR