Blaha už klesol na úplné dno. Najnovšie sa oháňa konšpiráciami, za ktoré by mu Kočner nohy bozkával
26 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Poslanec Národnej rady za Smer Ľuboš Blaha je nielen medzi poslancami, ale už aj medzi konšpirátormi samostatnou kategóriou. Svojim posledným statusom sa znížil až na také dno, ktoré po Kuciakovej vražde odsúdili aj Kotlebovci, a zrkadlovo odráža Kočnerovu mantru o obetovaní Jána Kuciaka.


K možnej Kočnerovej manipulácii s verejnou mienkou čítajte viac:

KOČNER: "Dám reklamu na Hlavné správy aj na budovu Technopolu. Slniečkárov dzigne.“ Tie to označili za "podlosť"
O tom, ako Marian Kočner šíril svoje myšlienky cez spravodajské weby, píše Denník N. Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Ak používate Facebook, meno Ľuboš Blaha vám musí byť viac než známe. Predseda Výboru Národnej rady pre Európske záležitosti je jedným z najaktívnejších slovenských politikov na spomínanej sociálnej sieti, kde aktívnejšie pôsobí od posledných parlamentných volieb, teda od roku 2016.

Dovtedy neznámy marxista a ľavičiar si vtedy vyslúžil úctyhodné 38. miesto na kandidátke. Ak by ale dostal horšie umiestnenie, dnes by sme ani nemuseli vedieť, že niekto ako Blaha vôbec existuje. Pekná to predstava, ale čo už.

2 746 - presne toľko preferenčných krúžkov získal vo voľbách 2016, z celkového počtu krúžkov, ktoré Smer získal, to teda činí chabých 0,37 percenta prednostných hlasov.

Stojí za pripomenutie, že práve Blaha sa po posledných prezidentských voľbách oháňal číslami a výpočtami a takmer na dennej báze rátal, koľko percent Slovákov volilo Zuzanu Čaputovú a prečo vďaka tomu nie je legitímnou prezidentkou.

Akúkoľvek kritiku a upozorňovanie na jeho vlastný výsledok v parlamentných voľbách odmeňoval jeho tím administrátorov, ktorí sa mu starajú o stránku (aktuálne ich je podľa dostupných informácii dokopy osem), vymazaním komentáru a zablokovaním.

Most-Híd sa potápa, síce pomaly, ale isto. Čaká Bugára politický dôchodok po 27 rokoch v parlamente?
Volebné preferencie strany Most-Híd sa už dlhšiu dobu pohybujú pod hranicou piatich percent, no plán, ktorý by by ju vytiahol z tohto marazmu, je stále v nedohľadne. Zachráni Bélu Bugára spájanie s ďalšími maďarskými stranami, alebo je už finálne... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | Peter Bachan, TASR


Dnes sa ale Blaha vyznamenal tak, že sa svojim statusom zaradil medzi tú najväčšiu konšpiračnú stoku, ktorú máme na Slovensku.

Odhliadnuc od zvyšku statusu, ktorý ako vždy obsahuje nespočetne osobných útokov či jeho nevysvetliteľných myšlienkových pochodov a konštrukcii, za ktoré by sa nehanbil ani hviezda konšpiračnej scény, chrabrý bojovník proti chemtrails Peter Socha, sa jedna veta vyníma nad všetkými.

"Každému je jasné, že ide o politickú hru - Kuciak bol obetovaný na to, aby sa niekto dostal k moci," napísal Blaha v súvislosti s uniknutými časťami komunikácie Mariana Kočnera s Alenou Zsuzsovou.


Človek môže mať akýkoľvek názor na tieto úniky, zhoda táborov za-proti sa v tomto prípade nájsť nedá, argumentov na oboch strán je mnoho, treba to nechať na odborníkov.

Iná vec ale je vytváranie a živenie konšpirácii o tak citlivej téme, akou je vražda dvoch mladých ľudí, ktoré dokonca šíri predseda, opakujem predseda Výboru Národnej rady pre Európske záležitosti.

Ľuboš Blaha sa tak dostal na také dno, ktoré svojho času odsúdili aj predstavitelia ĽSNS, keď niekto v ich mene hanobil Kuciakovu pamiatku.

"V podstate bol popravený medzinárodný zločinec, ktorý sa nabúral do osobných údajov, mailov a osobných bankových účtov, ktoré sú chránené zákonom. Pochopte, že Kuciak bol len biely kôň sorossoidných rozvratných fondov,“ odpovedal vtedy správca stránky Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko – Bratislavský kraj na otázku, prečo sa ĽSNS dovtedy nevyjadrila k vražde.

Strana sa vtedy od tohto vyhlásenia dištancovala a podpredseda strany Milan Uhrík spolu s Mariánom Kotlebom túto vraždu odsúdili.

Vladimír Mečiar a Anton Martvoň potvrdili obsah Kočnerovej Threemy, ktorá sa týka Roberta Fica!
Ďalší deň, ďalšia zverejnená časť komunikácie Mariana Kočnera s Alenou Zsuzsovou. Tento "folklór" je už súčasťou nášho každodenného života, a očividne sa tak skoro z nášho života nevytratí, teda aspoň do parlamentných... Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Peter Bachan


To ale nie je všetko - Blaha sa týmto statusom zaradil do "Kočnerovho stáda", ktoré v marci 2018 šírilo myšlienku o obetovaní po slovenských internetoch.

„Vzhľadom na jednotné reakcie opozičných politikov, ktoré sa za vraždu snažia učiniť zodpovednou vládu pre jej útoky na mainstreamových novinárov, nemožno vylúčiť ani teóriu tzv. sakrálnej obete, ktorá má verejnosť presvedčiť, že novinári nie sú len Lipšicove stáda, ale naozaj vykonávajú kontrolnú činnosť voči politikom,“ písalo sa v článku Hlavných správ, ktorý vyšiel tesne po vražde.

Takmer totožné príspevky na túto nôtu sa často objavovali v diskusiách, pričom pri mnohých profiloch sa dalo predpokladať, že ide o falošné účty a nejednalo sa o reálnych ľudí.

V dnešnej dobe sa dá prepáčiť naozaj už všeličo, no vyhlásenia takéhoto rangu by nemali ostať bez povšimnutia. Ak nebude konať adekvátne premiér Peter Pellegrini, mali by tak aspoň urobiť jeho kolegovia v parlamente - na začiatok by pokojne stačilo ho zbaviť funkcie predsedu eurovýboru.

Nový konflikt v koalícii. Pellegrini kritizuje Blahu za jeho statusy
Peter Pellegrini na dnešnom parlamentnom výbore pre európske záležitosti ostro kritizoval svojho straníckeho kolegu a predsedu eurovýboru Ľuboša Blahu. Čítať ďalej
16 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Človek, ktorý má s takýmito myšlienkovými pochodmi reprezentovať Národnú radu a Slovensko v zahraničí, nie je len hanbou, na ktorú sa nedá pozerať ani cez prsty, ale najmä rizikom, že ohrozuje záujmy Slovenska u našich zahraničných partnerov.

Taký Andrej Danko a jeho výpravy na východ sú oproti Blahovi len slabým odvarom toho, ako sa dá poškodzovať relatívne dobré meno Slovenska, ktoré si dokázalo udržať aj po takej udalosti, akou je vražda novinára spolu s jeho priateľkou.

Nikto už ani nedúfa, že by sa Blaha mohol niekedy "napraviť", a ani to už nikto neskúša. Ľudia ako on sa síce môžu promenádovať po mediálnom priestore na istý čas, niekedy tak robia aj pár rokov, no ten čas sa im pomaly kráti, až napokon vyprší. Vždy, bez výnimky.

Indivíduá ako Blaha končia na smetisku slovenských politických dejín, kde po nich neštekne ani pes a krútia sa tam v agónii z abstinenčných príznakov nedostatku mediálnej pozornosti. Nemali by sme teda otáľať a strácať ďalší čas, ktorý sa dá využiť aj zmysluplnejšie, a poslať ho na túto jednosmernú "dovolenku" čím skôr. Najlepšie už po nasledujúcich parlamentných voľbách.