KOČNER: "Dám reklamu na Hlavné správy aj na budovu Technopolu. Slniečkárov dzigne.“ Tie to označili za "podlosť"
16 | 08 | 2019 I Peter Bachan

O tom, ako Marian Kočner šíril svoje myšlienky cez spravodajské weby, píše Denník N.


K téme čítajte viac:

NOVÉ "KOČNEROVINY": 600 strán správ so Zsusovou, konšpirácie či oslovovanie "boss" stále nie sú všetko!
Ďalšie časti komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema dnes zverejnil Denník N. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Kočner si mal interpretovať protesty po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej tak, že v uliciach bolo iba 2,5 percenta oprávnených voličov. Zsuzsovej sa ohľadom toho sťažoval, že takýmto spôsobom to nikto v médiách nepopisuje.

Kočner chcel podľa správ dostať svoj pohľad na protesty medzi ľudí s cez médiá, ktoré mal považovať za spriaznené.

V sobotu 10. marca napísal cez aplikáciu Threema Alene Zsuzsovej:

„Kukni, čo som vymyslel. Zajtra k tomu vyjde komentár v Hlavných správach a na Netkách. A to som dal do tabuľky prehnané (dvojnásobné) počty. A vidíš aká pi** nič to bolo. Celé ich protesty. Pôjde to aj do TA3. A takto to ľudia POCHOPIA. Jednoduché a prehľadné. AVE Ja.“ Zsuzsová odpísala: „Ja sa z teba poj***. pi** ešte nakoniec ty budeš ten, kto im zachráni riť.“

„A dám reklamu Hlavné správy aj na budovu Technopolu. Slniečkárov dzigne,“ reagoval Kočner.

Niekoľko hodín od výmeny správ jej Kočner poslal link na článok, ktorý vyšiel na portáli Ďateľ.sk. Tento portál spravuje Peter Tóth.

K téme čítajte viac:

V Kočnerovej komunikácii sa spomína aj strana Cieľ, ktorú plánoval založiť spolu s Tóthom a Zsuzsovou
Marián Kočner mal so stranou Cieľ veľké ambície, ktoré však už nestihol naplniť. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


„Andrej Kiska sa mýlil, krajina revolúciou (zatiaľ) neotehotnela“ - tak znel názov článku. Obsah súhlasil s tým, čo pred tým Kočner písal cez Treemu.

V článku bolo niekoľko grafov, v ktorých autor porovnával počet účastníkov protestov s počtom oprávnených voličov v najväčších mestách a počtom ľudí, ktorí sa zúčastňujú na voľbách.

Hlavných správy a Netky zdieľali tieto články aj na Facebooku.

„Televízia TA3 vami spomínaný komentár Mariana Kočnera 10. ani 11. marca 2018, ani v iných dňoch nedostala ani nevysielala. TA3 od Mariana Kočnera ani Petra Tótha podklady do spravodajstva nepreberala, ani s nimi nespolupracovala,“ odpísali Denníku N zástupcovia TA3.

Kočner chcel Moniku Jankovskú ako ministerku spravodlivosti. Jej meno sa spája s nejednou kauzou
Sudkyňa Monika Jankovská, ktorá teraz pôsobí na ministerstve spravodlivosti ako štátna zástupkyňa, popiera, že by bola v kontakte s Marianom Kočnerom, píše Denník N. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Kočner bol podľa správ presvedčený, že komentár bude mať úspech.

„Môj nápad s grafom už letí Slovenskom. Ave ja. Poj***me ich. Na konci dňa (keď sa nič nedoj** a všetko pôjde podľa plánu) tak to posilní moju pozíciu :!!!!“

„Tie články sú perfektné, dnes to cez niektoré profily hodím na stránky,“ odpísala Zsuzsová, ktorá mu tiež navrhla, aby linky na články poslal aj „dlhému“. Takto mali podľa Denníka N prezývať podpredsedu parlamentu Martina Glváča.

„Ani nepriamo, nijako, nikdy s nikým som v niečom takom, ako to popisujete, nespolupracoval. Je to vylúčené, absolútny nezmysel,“ odpovedal Glváč pre Denník N.

CHARAKTER DÁME PREČ: Bugár takmer rok a pól klamal o stretnutí s Kočnerom. Najvyšší čas baliť kufre!
Aktuality.sk dnes ráno zverejnili nové informácie z komunikácie Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej, ktoré sa týkajú predsedu koaličnej strany Most-Híd Bélu Bugára. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"Ďalej „komunikáciu dvoch cudzích osôb“ komentovať nechcel, pretože nedokáže posúdiť „čo je realita, čo klamstvo, ani motiváciu aktérov.“ „Rovnako neviem takúto komunikáciu niekoho iného verifikovať,“ dodal Glváč. Kočnerov článok s grafmi mal napokon na Facebooku len limitovaný úspech. Nešírilo ich ani zďaleka toľko ľudí, ako sa to podarilo s iným článkami Hlavných správ s témou protestov. Oveľa úspešnejšie boli v tom čase napríklad texty, ktoré prirovnávali protesty k ukrajinskému Majdanu, alebo obsahovali konšpiračné teórie, že za nimi stojí americký finančník George Soros," píše sa ďalej v článku.

Šéf Hlavných správ Róbert Sopko "považuje spájanie jeho webu s Kočnerom za podlosť". Hlavné správy začali podľa neho preberať články z portálu Ďateľ.sk dávno pred tým, než vyšli najavo prepojenia medzi Tóthom a Kočnerom.

"O tom, že článok vyjde, mohol Kočner vedieť od Tótha alebo jednoducho predpokladal, že ho preberieme,“ dodal.

Netky na otázky Denníku N nereagovali.

Nečudoval by som sa, keby Kočnera fyzicky zlikvidovali, tvrdí politológ
Politológ a rektor Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií (BISLA) Samuel Abrahám sa obáva o život Mariana Kočnera. “Vôbec by som sa nečudoval, ak by sa mu niečo prihodilo,” povedal pre WebNoviny.sk. Reagoval tak na najnovšie... Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | SITA