Meghan a Harry sa rozhodli opustiť Britániu! Kritika z každej strany, pomocnú ruku im podal Elton John
24 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Britský princ Harry a vojvodkyňa Meghan v posledných týždňoch zápasili s masívnou kritikou kvôli svojmu povrchnému postoju k záchrane planéty. Hoci si budujú úlohu ochrancov Zeme a humanitárnych dobrovoľníkov, v skutočnosti sami robia opak. Vďaka tomu ale došla trpezlivosť verejnosti i politikom! A Meghan s Harrym sa radšej rozhodli odletieť preč.


Všetko začalo, keď britský princ Harry v rozhovore s biologičkou Jane Goodall povedal, koľko by si prial mať detí. Legendárna vedkyňa totiž uviedla, že si želá, aby ľudia nemali "príliš veľa detí", aby nezaťažovali životné prostredie a klímu. Na to jej Harry podľa denníka The Sun skočil do reči a vyhlásil : "Dve sú maximum!" Tým ukázal, že ani on nechce planétu Zem príliš zaťažovať.

Následne s vojvodkyňou Meghan  vyzvali verejnosť, aby v snahe o záchranu našej planéty obmedzila čo najviac lietanie lietadlom a tým aj spaľovanie fosílnych palív a uhlíkovú stopu. Paradoxom je, že práve oni dvaja sú jedni z mála Britov, ktorí týmto spôsobom našej planéte škodí najviac.

Na oficiálne cesty, ale aj na tie súkromné, totiž lietajú vlastným lietadlom. A tak vyprodukujú oveľa viac škodlivých látok uvoľňovaných do ovzdušia, než obyčajní smrteľníci, ktorí sa tiesnia v malých priestoroch lietadla s desiatkami ďalších cestujúcich.

Oficiálna výzva je Britom o to viac na smiech, pokiaľ sa pozrú na štatistiky. Za posledný rok Harry a Meghan obleteli Zem šesťkrát. Za posledné dva roky nalietali dokonca 240 tisíc kilometrov. Toľko väčšina ľudí Nenaleťte za celý život.

Nejde ale len o lietadlá. Obaja tiež využívajú súkromné ​​autá alebo jachty. Aj tie produkujú enormné množstvo škodlivých látok. A britským poslancom už došla trpezlivosť.

Do Meghan s Harrym sa za všetkých pustila ich hovorkyňa Teresa Pearce z labouristickej strany. "Vzhľadom k pozícii, ktorú zaujali voči klimatickým zmenám, sa ich správanie javí ako anomália, ktorú by si mali uvedomiť," uviedla..

Kráľovský pár ale nehodlal dlhšie znášať kritiku a rozhodol sa Britániu opustiť! Spolu so synom Archiem boli videní, ako odleteli do súkromného lietadla do Francúzska.

Následne sa ukázalo, kde vlastne sú. Prekvapivo to prezradil Elton John, ktorý útoky na ich adresu označil za nezmyselné a prezradil, že kráľovskému páru ponúkol na cestu svoje lietadlo.

Let bol navyše údajne uhlíkovo čistý, pretože neprispel k navyšovaniu emisií skleníkových plynov v atmosfére. Mal totiž byť vykompenzovaný príspevkom spoločnosti Carboon Footprint.

Meghan a Harrymu tiež poskytol svoj dom v Nice. "Matka princa Harryho princezná Diana, bola jedným z mojich najdrahších priateľov. Cítim povinnosť chrániť Harryho a jeho rodinu pred zbytočnými útokmi tlače, ktorý prispel k jej predčasnému úmrtiu," uviedol spevák na sociálnej sieti.

Doktorka Quinnová: Hlavná dvojica legendárneho seriálu sa opäť stretla po 20 rokoch. Quinnová a Sully vyzerajú stále famózne!
Jane Seymourová a Joe Lando, herci z legendárneho seriálu sú stále priateľmi aj po dlhých rokoch účinkovania spoločného seriálu a na spoločnej fotke im to veru svedčí. Čítať ďalej
24 | 08 | 2019 | Ján Prokop