DANKO OPÄŤ NESKLAMAL: Na patentovom úrade si dal registrovať "Človek človeku". Bojí sa zneužitia?
23 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko požiadal Úrad priemyselného vlastníctva o registráciu obrazovej ochrannej známky s textom „Človek človeku“. Ako prvý o tom informoval Denník N.


Od doby, kedy vznikla táto (dnes už kultová) slovná prešmyčka, ubehlo vyše dva a pol roka. Slovné spojenie "človek človeku" vzniklo 25. januára 2017 počas Dankovho príhovoru na odovzdávaní cien Spravodliví medzi národmi, ktoré udeľuje Izrael pre nežidov, ktorí počas druhej svetovej vojny riskovali životy pre pomoc prenasledovaným židom.

Danko pri okupácii hovorí o "jednej strane mince". Druhú máme zrejme hľadať v archívoch Moskvy
Včera sme si pripomínali 21. august 1968 - vpád vojsk Varšavskej zmluvy na územie Československa. Predstavitelia štátu sa pochopiteľne vyjadrujú k takýmto výročiam a udalostiam, no niektorí to očividne využívajú na pretláčanie vlastných myšlienok a... Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Peter Bachan


„Žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako dokáže dať len človek človeku. Ale žiaden iný človek nedokáže rozdať toľko zla, poníženia a urážok inému, je to dané len nám, ľuďom,“ poveda Dankol na odovzdávaní cien.

Celú aféru sa až po mesiacoch snažil vysvetliť, ako to len človek človeku vie urobiť. „Podstatou mojej myšlienky bolo, že ani zviera nedokáže tak ublížiť, ako človek. Vyzdvihol som, že nás dnes židia dokážu oceniť, aj keď sme patrili k národom, ktoré im ubližovali. Ak to strihnete, vznikne veta, na ktorej sa smeje celý národ,“ povedal Danko v rozhovore pre agentúru SITA v septembri 2017.

Táto veta sa s ním ťahá až dodnes, najnovšie ju používa samotná SNS pri "zásahoch" jej letnej hliadky.

DANKO SPÁJA NEMOŽNÉ: Podľa neho potrebujeme nové ministerstvo kvôli jeho rekreačným poukazom
Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko na dnešnej tlačovej konferencii vyhlásil, že má v pláne vytvoriť nové ministerstvo, ktoré by malo pod palcom cestovný ruch a šport. Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Peter Bachan


opaľovacie krémy SNS, zdroj: Facebook Andrej Danko


Podľa Denníka N je text je v žiadosti o registráciu vo fonte a farbe, akú môžete vidieť na obrázku vyššie. V tom istom prevedení SNS propaguje napríklad aj rekreačné poukazy.

K rekreačným poukazom čítajte viac:

Adam Žampa a poradca Danka robia reklamu na rekreačné poukazy. Bude na kandidátke SNS? (VIDEO)
Poradca predsedu Národnej rady Andreja Danka Lukáš Machala dnes na Facebooku uverejnil video, kde spolu s profesionálnym lyžiarom Adamom Žampom propaguje rekreačné poukazy z dielne SNS. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"Patentový úrad potvrdil, že žiadosť o registráciu dostali 19. augusta a momentálne posudzujú jej formálne náležitosti. Zaujímavé je, že žiadosť o registráciu nepodala SNS ale Danko ako fyzická osoba. Podľa prihlášky chce Danko spojenie „Človek človeku“ používať na tlačovinách, kalendároch, reklamných predmetoch, odevoch či v reklame," dopĺňa informácie Denník N.

Danko sa zrejme chce chrániť toho, aby si z neho opäť niekto nerobil na tých zlých internetoch srandu. Tomu sa ale nedá zabrániť tak jednoducho, ba čo viac, týmto krokom môže ešte viac podkúriť svojim "fanúšikom", ktorí si z neho už roky oddane robia žarty.

DANKO SA UŽ NESŤAŽUJE: SNS vrazila do reklám na Facebooku takmer 20-tisíc eur!
Pamätáte sa, keď sa predseda Národnej Rady Andrej Danko sťažoval na "plný a vykúpený online priestor"? Teraz sa situácia otočila - za posledných 30 dní zaplatila SNS za facebookové reklamy takmer 20-tisíc eur. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Peter Bachan