TRAGÉDIA: Po búrkach v Tatrách stúpol počet mŕtvych na 5 a počet zranených po bleskov stúpol nad 100
22 | 08 | 2019 I Aneta Leitmanová, imeteo.sk

Dnešné intenzívne búrky v Tatrách si vyžiadali už 5 obetí. Jedna obeť je zo slovenskej strany Tatier a ďalšie štyri z poľských Tatier. Spolu blesky zranili viac ako 100 ľudí. Informuje portál imeteo.sk.



Po dnešných búrkach v Tatrách zasahovali najskôr slovenskí záchranári. Tí boli privolaní k českému páru, ktorý zasiahol blesk. Žena skončila so zraneniami, no jej partner úder blesku neprežil. Následne bola povolaná ďalšia záchranná skupina ku slovenskému turistovi, ktorého taktiež zasiahol blesk. Ten utrpel šok a bol prevezený do nemocnice.

MIMORIADNA TRAGÉDIA: Turistov v Tatrách zasiahol blesk. Na pomoc boli privolaní aj leteckí záchranári
Horskí záchranári aktuálne zasahujú na vrchu Baníkov, kde blesk zasiahol štyroch turistov. Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Roman Suchý



Oveľa tragickejšie následky majú dnešné búrky na poľskej strane Tatier, kde ide o najväčšiu tragédiu za uplynulé desaťročia.

V oblasti horského masíva Giewont na ktorom stojí železný kríž, ktorý je preslávený tým, že do neho pravidelne udierajú blesky zasiahol blesk skupinu ľudí.

Kríž na vrchole masívu, ktorý je známy tým že do neho často udierajú blesky, foto: Mária Považaiová Marcibálová

Kríž na vrchole masívu, ktorý je známy tým že do neho často udierajú blesky, foto: Mária Považaiová Marcibálová


Úder blesku neprežili štyria ľudia, medzi nimi dve deti vo veku 10 a 13 rokov. Po oznámení o tragédii sa rozbehla obrovská záchranná akcia do ktorej bolo povolaných viac ako 100 záchranárov.

Karel Gott bol hospitalizovaný! Prišli od lekárov zlé správy?
Nedávny prevoz Karla Gotta do nemocnice vydesil rady Čechov. Nakoniec sa síce ukázalo, že išlo len o rutinnú prehliadku, ako sa ale teraz zistilo, situácia nie je úplne v poriadku. Lekárom sa údajne niečo nepáči. Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Aneta Leitmanová


V Zakopanom bol zriadený krízový štáb do ktorého večer prišiel aj poľský premiér Mateusz Morawiecki, ktorý informoval, že v súvislosti s úderom blesku evidujú okrem štyroch mŕtvych aj viac ako 100 zranených.

Poľský premiér informoval, že niekoľko osôb je ešte vo vážnom stave v nemocnici a ďalší potrebujú najmä psychologickú pomoc. Vláda zriadila aj krízovú linku na ktorú môžu ľudia volať.

Záchranári sa na miesto tragédie vydajú zasa zajtra ráno.