Koalícia bude podľa Fica pokračovať aj po vypršaní koaličnej dohody
22 | 08 | 2019 I TASR

Vládna koalícia bude pokračovať ďalej aj v prípade vypršania koaličnej dohody. Zdôraznil to predseda Smeru-SD Robert Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii. Spolupráca v koalícii podľa neho musí pokračovať aj z praktických dôvodov, schváliť musia štátny rozpočet na nasledujúci rok.


"Vládna koalícia napriek formálnym ustanoveniam bude pokračovať ďalej. Schválenie rozpočtu je rozhodujúci moment," povedal Fico s tým, že pokračovať musí aj z praktických dôvodov.

Avizoval, že ďalšie rokovanie Koaličnej rady bude v septembri pred rokovaním Národnej rady (NR) SR. Na nej si podľa jeho slov koaliční partneri prejdú viaceré zákony, ktoré budú predložené na rokovanie parlamentu. Poznamenal, že na podpore niektorých z nich sa dopredu dohodli, podľa neho v pléne prejdú. "Všetko to prejde, ideme ďalej, nič sa nedeje," dodal.

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) v rozhovore pre TASR povedal, že parlamentné voľby budú pravdepodobne 29. februára 2020. Koaličná dohoda by mala podľa jeho slov vypršať pol roka pred termínom volieb. Skonštatoval, že v koalícii sú aj nezhody, chce ju však do volieb podržať. Zdôraznil, že pri strategických návrhoch zákonov doteraz koaličná dohoda platila. Vzájomne sa podľa jeho slov v koalícii potrebujú aj pri podpore dohodnutých zákonov.

KAUZA: V bratislavských lesoch plánujú použiť chemikáliu Roundup, ochranári podávajú žalobu
Lesy SR tvrdia, že slovenská legislatíva umožňuje použitie prípravku Roundup, ktorým chcú likvidovať invázne dreviny Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Peter Králik/SITA