SLUŠNÉ SLOVENSKO IDE DO ULÍC: Zhromaždenia plánujú na výročia Nežnej revolúcie a vraždy Kuciaka
21 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Iniciatíva Za Slušné Slovensko dnes na výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy oznámila rovno dve zhromaždenia - prvé bude počas 30. výročia Nežnej revolúcie, druhé sa bude konať dva roky po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.


"Nezabúdame na Jána a Martinu, nezabúdame na naše požiadavky. Preto znova spolu vyjdeme do ulíc a na námestia po celom Slovensku 20. 9., na výročie Nežnej revolúcie a dva roky po vražde Jána a Martiny 21. 2. 2020. Ukážeme, že my, občania, sme stále tu a stojíme si za našimi požiadavkami, až kým nebudú naplnené," uviedla iniciatíva na svojom Facebooku.

Premiér vyvrátil, že je na odchode zo Smeru-SD
Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa nechystá podať demisiu. Dementoval informácie v médiách o svojej pripravenosti na odchod zo strany Smer-SD. Povedal to po stredajšom rokovaní vlády. Zdôraznil, že sa bude naďalej snažiť, aby Smer-SD uspel v... Čítať ďalej
21 | 08 | 2019 | TASR


Avizovali aj spájanie s "inými organizáciami naprieč občianskym sektorom", ako sú napríklad sestričky či vedci.

"Chceme vyjadriť podporu všetkým poctivým policajtom a prokurátorom. Bez nich by nebolo možné, aby vyšetrovanie nezávisle napredovalo. Stojme pri nich, lebo vieme, pod akým obrovským politickým aj celospoločenským tlakom sú. Rovnako ako novinári, ktorí aj naďalej odkrývajú pravdu, napriek lustráciám, vyhrážkam a neúcte od predstaviteľov štátu," dodali predstavitelia Slušného Slovenska na záver.

Už predtým sa očakávalo, že blížiace sa 30. výročie 17. novembra 1989 je predzvesťou silného predvolebného boja. Je otázne, ktorí politici toto výročie zneužijú na sebaprezentáciu, keďže hneď na to nás čaká jedna z najtvrdších predvolebných kampaní možno aj od roku 1998.

Veľa ľuďom ide o krk, či už je to výmenou vlády, alebo v súvislosti s uniknutou komunikáciou Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej.

KOČNEROV SVET SA ROZPADÁ? Novinárov chytil do emotívnej pasce, ktorá môže byť súčasťou jeho plánu
Podľa niektorých ohlasov padli novinári zverejnením Kočnerovej komunikácie na jeho úroveň, keďže on im urobil ešte v roku 2016 to isté. Je to ale naozaj tak? Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | Peter Bachan