Premiér sa s Druckerom o spoločnom politickom projekte nerozprával
21 | 08 | 2019 I SITA

Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa s Tomášom Druckerom o spoločnom politickom projekte nerozprával. Ako povedal Pellegrini na tlačovej konferencii po dnešnom rokovaní vlády, s Druckerom sa nestretol veľmi dlhý čas a ani s ním nie je v kontakte.


„Nevediem s ním žiadne diskusie. Jediné diskusie, ktoré vediem, sú s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom, aby sme zabezpečili čo najlepší výsledok strany Smer-SD,“ objasnil premiér. Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská v tejto súvislosti na tlačovej konferencii uviedla, že s Tomášom Druckerom sa stretla v júni na svadbe a pozdravili sa.

Bývalý minister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker prostredníctvom videa na Facebooku minulý týždeň zverejnil informáciu, že založí novú politickú stranu, začne so zberom podpisov a v najbližších dňoch predstaví aj tím odborníkov, ktorí budú v jeho strane pôsobiť.

Vo videu okrem iného uviedol, že chce ľudom priniesť aj reálnu zmenu štýlu politiky a práce. V súvislosti s jeho novou stranou Dobrá voľba sa hovorí aj o možnom príchode súčasného premiéra Petra Pellegriniho. Vstup do strany zvažuje aj Lucia Kurilovská, rektorka Akadémie Policajného zboru a odborníčka na trestné právo.

Premiér vyvrátil, že je na odchode zo Smeru-SD
Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa nechystá podať demisiu. Dementoval informácie v médiách o svojej pripravenosti na odchod zo strany Smer-SD. Povedal to po stredajšom rokovaní vlády. Zdôraznil, že sa bude naďalej snažiť, aby Smer-SD uspel v... Čítať ďalej
21 | 08 | 2019 | TASR