Šokujúce detaily samovraždy dvoch mladých ľudí otriasli Českom: podrezali sa a skočili z 11. poschodia
20 | 08 | 2019 I Aneta Leitmanová, Blesk.cz

Šokujúce pozadie má tragédie z paneláku na Vyškove v Prahe. Mladík Jan († 21) spoločne so svojou priateľkou († 16) skoncovali so životom skokom do priepastnej  30 metrovej hĺbky. Pred tým sa mali podrezať! Smrti sa mali vydať v ústrety v objatí. Mladík sa podľa susedov liečil, rovnako ako jeho matka so psychickými problémami a užíval antidepresíva. Informácie priniesol o samovražde, ktorá otriasla Českom portál Blesk.


Mužovi, ktorý našiel mŕtveho suseda Jana († 21) a jeho priateľku († 16), nie je do reči. "Prvý dojem bol, že tam obaja spia. Keď som prišiel bližšie, krvi by sa vo mne nedorezal".

"Skočiť z takej výšky, to je šialené, "zveril sa novinárom.

Podľa informácií Blesku sa mladý pár v byte v na 5. poschodí, kde býval Honza so svojou matkou, podrezal na rukách. Potom spoločne vyšli výťahom do 11. poschodia, objali sa a vrhli sa do približne tridsaťmetrovej hĺbky schodiskovým priehľadom! Pôvodnú informáciu, že skočili do výťahovej šachty, miestny vyvrátili.

"Museli sa búchať o to zábradlie, pretože to boli také rany, ako keby ste sa o to búchali a padali dole. Krv bola všade, na každým schode. Pani to včera deratizovala asi tri - štyri hodiny, "opísala ďalšia zo susediek celý prípad pre televíziu Prima. "Hovorili nám, že ich nemohli vytiahnuť, že tam boli medzi tým zábradlím zakliesnení a vraj ich nemohli ani poznať," doplnila.

V dome, kde býva 250 ľudí, zavládlo po tragédii zdesenie. "Viem, že sa chlapec aj matka liečili, mali psychické problémy. On sám mi povedal, že berie antidepresíva. Občas bol v pohode, inokedy s nikým nehovoril a hľadel len do zeme,"prezradila susedka z poschodia. Podľa ľudí z domu mladík pracoval v liečebni dlhodobo chorých, pokračuje v opise český Blesk.

O zvláštnom rozpoložení chlapcovej duše svedčí aj jeho facebookový profil. Na ňom má mnoho temných japonských anime kreslených postáv, niektoré si dokonca podrezávajú žily! Citáty zase odrážajú rozorvanú mladíkovú dušu. "Možno nakoniec skončím v pekle, ale aspoň tam budem mať všetkých svojich kamarátov,"je jeden zo zdieľaných motívov.

Mladý pár susedka naposledy videla pred 14 dňami. "Vykláňali sa dosť z okna, až sa mi zdalo, že je to nebezpečné. Neviem, čo si o tom všetkom myslieť, ale je to hrôza, "dodala žena. Mladú, ešte len šestnásťročnú dievčinu v dome nikto viac nepoznal.

Kriminalisti počas nedele vypočuli väčšinu z obyvateľov domu, byt v 5. poschodí, odkiaľ sa dvojica vydala k osudovému skoku, zapečatili. Matka chlapca skončila v starostlivosti lekárov.

Polícia vylúčila cudzie zavinenie, hlavnou vyšetrovacou verziou je samovražda. "Bližšie informácie k osobám zosnulých nebudeme oznamovať," oznámila policajná hovorkyňa Alice Musilová s tým, že bola nariadená pitva, uzatvára desivý príbeh z uplynulého víkendu portál Blesk