Legislatívna rada vlády odobrila Kalavskej pôvodný návrh reformy nemocníc
20 | 08 | 2019 I TASR

Legislatívna rada vlády v utorok odobrila návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikácie z dielne ministerstva zdravotníctva. Šéfka rezortu Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) predložila materiál na rokovanie formou novelizácie súčasnej legislatívy a nie ústavného zákona, ako to od nej žiadal šéf Smeru-SD Robert Fico.


Smer-SD už povedal, že návrh v podobe obyčajného zákona nepodporí. Vládny Most-Híd avizoval, že ho podporiť chce. SNS chce počkať na stanovisko Smeru-SD na zasadnutí Koaličnej rady. Podporu stratifikácii v podobe obyčajného zákona zatiaľ avizovala opozičná SaS.

Hnutie Sme rodina sa k návrhu vyjadrí až vtedy, keď bude známa finálna verzia. OĽaNO si myslí, že ak Smer-SD nepodporí návrh vlastnej ministerky, mala by Kalavská podať demisiu. ĽSNS vníma nepredloženie v podobe ústavného zákona negatívne.

FAKTY NIEKTORÝM MÉDIÁM NESEDIA: Kotlebove prepojenie s Cuperom a Kočnerom je vecne nezmysel!
Včera Aktuality.sk a Denník N zverejnili ďalšiu časť komunikácie Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej, kde mali spolu komunikovať o tom, ako má ĽSNS v prípade hroziaceho pádu vlády podržať Smer a expremiéra Roberta Fica. V tejto rovine ale niečo... Čítať ďalej
20 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Navrhovaná reforma nemocníc ministerky zdravotníctva by mala nemocnice rozdeliť do troch kategórií a určiť, aké typy zdravotných úkonov sa v nich budú vykonávať. Projekt by mala ministerka predložiť na rokovanie vlády 21. augusta. Cieľom je podľa ministerstva zabezpečenie kvalitnej a dostupnej ústavnej zdravotnej starostlivosti pre pacienta.

Šéfka rezortu návrh reformy pôvodne predložila ako novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Predseda strany Smer-SD však dal následne šéfke rezortu zdravotníctva podmienku, že takáto zmena sa musí realizovať formou ústavného zákona. Kalavská v nedeľu (18. 8.) oznámila, že tak neurobí. Legislatívna rada vlády sa tak zaoberala jej pôvodným návrhom.

Protischránkový zákon funguje spoľahlivo. Novela ešte vylepší niektoré procesy
Protischránkový zákon funguje spoľahlivo, jeho novelizácia prinesie vylepšenie niektorých procesov. Uviedli to dnes na tlačovom brífingu predstavitelia Ministerstva spravodlivosti SR. Novela vstúpi do platnosti od prvého septembra, Národná rada SR... Čítať ďalej
20 | 08 | 2019 | SITA