V Turecku zadržali vyše 400 podozrivých z terorizmu a odvolali troch starostov
19 | 08 | 2019 I TASR

Dovedna 419 osôb v 29 provinciách zadržala turecká polícia v rámci vyšetrovania osôb podozrivých z napojenia na zakázanú militantnú organizáciu Strana kurdských pracujúcich (PKK). V pondelok o tom na Twitteri informovalo turecké ministerstvo vnútra.


Navyše, v súvislosti s vyšetrovaním terorizmu odvolali z funkcie troch starostov miest ležiacich v juhovýchodnom Turecku, spresnilo podľa agentúry Reuters ministerstvo.

Ankara týchto predstaviteľov - starostov prevažne kurdských miest Diyarbakir, Mardin a Van, ktorých v marci v komunálnych voľbách zvolili za prokurdskú Ľudovodemokratickú stranu (HDP) - obvinila z toho, že podporujú zakázanú PKK. Odvolaných starostov budú dočasne zastupovať guvernéri trojice rovnomenných provincií.

PKK je na čiernej listine Ankary a jej západných spojencov uvedená ako teroristická organizácia. PKK vedie od roku 1984 povstanie proti Tureckej republike a za nezávislý kurdský štát na juhovýchode Turecka.

Irán pripravuje vypustenie ďalšieho satelitu
Irán zjavne pripravuje vypustenie ďalšieho satelitu po tom, čo sa mu to tento rok už dva razy nepodarilo. Satelitné zábery z Vesmírneho centra imáma Chomejního z augusta naznačujú zvýšenú aktivitu v tomto komplexe v provincii Semnan. Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | SITA