KRIMI: Polícia počas dvoch kontrolných akcií v TSK vybrala na pokutách takmer 6000 eur
19 | 08 | 2019 I TASR

Takmer stovku dopravných priestupkov zistili policajti v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) počas nedeľnej (18. 8.) osobitnej celokrajskej dopravnej akcie. 


 Ako informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, kontrola bola zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov, cyklistami a chodcami, ako aj na eliminovanie dopravných rizík na nechránených železničných priecestiach.

„Počas osobitnej kontroly zistili policajti 97 priestupkov, 80 vybavili v blokovom konaní, na pokutách vybrali sumu 2940 eur. Desať priestupkov bolo vybavených napomenutím a sedem oznámili na dopravný inšpektorát. Jeden vodič jazdil pod vplyvom alkoholu,“ doplnila Antalová.

Ako dodala, v noci z nedele na pondelok vykonali policajti na odpočívadle Hrádok v okrese Nové Mesto nad Váhom ďalšiu dopravnobezpečnostnú akciu, zameranú na kontrolu dodržiavania zákazu požívať alkoholické nápoje a na kontrolu dodržiavania maximálnej rýchlosti na diaľnici D1. Kontrolovali tiež dodržiavanie predpisov o organizácii pracovného času a merali prípustné hmotnosti vozidiel.

„Počas dopravnobezpečnostnej akcie policajti zistili 27 priestupkov, ktoré vybavili v blokovom konaní, v sume 2245 eur. Sedem priestupkov na úseku organizácie pracovného času potrestali pokutami v celkovej výške 765 eur,“ uzavrela Antalová.

Slovenskí horskí záchranári pomáhajú pri záchrane uviaznutých jaskyniarov
Slovenskí horskí záchranári v súčasnosti pomáhajú poľským kolegom pri záchrane dvoch uviaznutých jaskyniarov vo Veľkej snežnej jaskyni v poľských Tatrách. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali o tom, že o súčinnosť ich požiadali v sobotu... Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | TASR