MIMORIADNE O POČASÍ: Dnes bude jasno až polooblačno, prechodne až oblačno.
17 | 08 | 2019 I Roman Suchý/TASR, imeteo.sk
Naše územie včera opäť zasiahli búrky, no tie nasledujúce dni na našom území ustanú. Búrky by sa na naše územie mali vrátiť počas budúceho týždňa. Informuje portál imeteo.sk.




Búrky prinášali menšie krúpky a predovšetkým lejak. Najviac zrážok spadlo v oblasti Nitrianskeho Rudna, kde spadlo 24 mm. Druhý najvýraznejší úhrn bol zaznamenaný v Bzovíku na juhu Slovenska s 22 mm a treticu uzatvára Kunovec pri Považskej Bystrici rovnako s 22 mm.

Výrazne však zapršalo aj na ďalších miestach a detekcia bleskov spolu zaznamenala 4920 bleskových úderov. Na mape môžete vidieť, kde všade blesky udierali.
V týchto oblastiach dnes udierali blesky, zdroj: blesky.bourky.cz



Nasledujúce dni sa však počasie upokojí. Cez víkend zavládne postupne jasné až polooblačné počasie a začne sa otepľovať. Do našej oblasti totiž začne po zadnej strane tlakovej výše prúdiť teplý vzduch. Vďaka nemu začnú teploty na našom území stúpať nad hranicu +30 °C.

Na začiatku budúceho týždňa je vývoj počasia neistý. V našej oblasti sa totiž bude vlniť zvlnený studený front, ktorého polohu predpovede numerických modelov neustále menia.

 


Predpoveď na dnes podľa SHMÚ








Ojedinele prehánky či búrky, najmä v horských oblastiach. Ráno ojedinele hmla.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 24 až 28, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 22 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 14 stupňov Celzia.

Bude fúkať prevažne slabý vietor.