Deväť ranených počas ohňostroja na francúzskom letovisku
17 | 08 | 2019 I TASR

Deväť ľudí utrpelo v piatok neskoro večer zranenia pri ohňostroji v obľúbenom letovisku na pobreží Stredozemného mora na juhu Francúzska, keď jedna raketa zlyhala a letela tesne okolo divákov na pláži. V sobotu o tom informovali miestni hasiči a úrady.


Troch spomedzi ranených pri incidente v obci Collioure previezli do nemocnice. Raketa počas ohňostroja "explodovala príliš nízko" a na dav približne 80.000 divákov padali iskry, uviedla tlačová agentúra AFP.

Jedna osoba zostala po operácii zlomeniny ramena v nemocnici.

Nesprávne letiaca raketa bola súčasťou šou so zábavnou pyrotechnikou, ktorú vystreľovali z člna pri pobreží Collioure, malebnej prímorskej obce neďaleko španielskych hraníc. Jej počet 3000 obyvateľov sa vďaka letným turistom zväčší približne 30-násobne.

Traja lekári prítomní na mieste okamžite zranených ošetrili. Polícia začala vyšetrovanie prípadu, dodala tamojšia samospráva.

Osobne sa uistím, či sú potrestané osoby zodpovedné za požiar v Odese, prehlásil Zelenskyj
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij po tragickom nočnom požiari v hoteli v prístavnom meste Odesa v sobotu vyhlásil, že sa "osobne uistí", či boli zodpovedné osoby potrestané "v súlade s právnymi normami". Čítať ďalej
17 | 08 | 2019 | TASR