ŠOK: Manželský pár si pre získanie darov vymyslel narodenie aj smrť dieťaťa
16 | 08 | 2019 I SITA

V americkom štáte Pensylvánia obvinili manželský pár, že si vymyslel narodenie aj smrť dieťaťa, aby získal peniaze a dary od priateľov a rodiny vo výške viac ako 600 dolárov (v prepočte približne 538 eur). Štátna polícia vo štvrtok obvinila Geoffreyho a Kaycee Langových z krádeže na základe podvodu a prijatia ukradnutého majetku.


Pár zverejnil na Facebooku fotografiu dieťaťa zodpovedajúceho vzhľadu bábiky novorodenca, ktorú našli v ich dome. Uviedli, že dieťa sa narodilo 3. júla, avšak niekoľko hodín na to zomrelo. Podľa úradov neexistuje žiadny záznam o narodení ani smrti dieťaťa.

Manželia si tiež založili účet na darcovskom portáli GoFundMe a dokonca v máji pre dieťa zorganizovali takzvanú baby shower - čo je v niektorých krajinách večierok alebo oslava spojená s prijímaním darčekov.

Marek Molnár: Žiadni používatelia EÚ nie sú ovplyvnení prepisom zvukových rozhovorov, tvrdí Facebook
Facebook vo štvrtok uviedol, že do projektu, ktorý umožňoval externým dodávateľom počúvanie a prepisovanie zvukových rozhovorov ľudí na platformách technologických gigantov, neboli zapojení žiadni európski používatelia. Informuje o tom portál... Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | Marek Molnár