KRIMI: Za volant si napriek zákazu sadol podgurážený tínedžer, ale aj opitý kamionista
16 | 08 | 2019 I SITA

 Posilnený alkoholom, bez vodičáku a napriek zákazu jazdiť si sadol za volant Felicie 16-ročný Oliver. Hliadka ho vo štvrtok popoludní kontrolovala v obci Ždaňa v okrese Košice - okolie. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, pri dychovej skúške mu namerali 0,9 promile alkoholu.


  Tínedžer nie je držiteľom vodičského oprávnenia, no za volantom ho už predtým chytili a dostal zákaz jazdiť až do augusta 2020. Olivera tak obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Mladík má na krku aj obvinenie z neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. V obci Trstené pri Hornáde sa ešte v máji bez vedomia majiteľa zmocnil jeho auta a dva týždne ho bez jeho súhlasu používal. Páchateľom za tieto skutky hrozí až dvojročný trest, no u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v ten istý deň chytili opitého ukrajinského vodiča nákladného auta. Ako uviedla Mésarová, 38-ročnému šoférovi pri dychovej skúške namerali vyše 1,8 promile. Ukrajinca obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako profesionálnemu vodičovi mu hrozí trest na dva až päť rokov.

KRIMI: Myjavčan, obvinený z brutálnej vraždy, ide do väzby
Myjavčan, obvinený z brutálnej vraždy 35-ročného Štefana, ide po rozhodnutí súdu do väzby. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti. Otrasný čin sa stal uplynulý víkend v obci Poriadie v okrese Myjava. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | SITA