BRATISLAVA: V kraji je pre hromadné prepúšťanie ohrozených 74 osôb
16 | 08 | 2019 I SITA

 Pre hromadné prepúšťanie je v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) ohrozených 74 osôb, z toho s 22 zamestnancami z oblasti "ostatné finančné služby“ plánujú zamestnávatelia rozviazať pracovný pomer 1. januára 2020 a so zvyšnými 52 osobami pracujúcimi v oblasti "poradenstva týkajúceho sa počítačov“ chcú ukončiť pracovný pomer 1. októbra 2019.


V júli prijalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (UPSVaR) dve hlásenia hromadného prepúšťania. Uviedla to pre agentúru SITA Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa UPSVaR. Názvy firiem, ktoré nahlásili hromadné prepúšťanie, Hrehová nekonkretizovala odvolávajúc sa na zákon o službách zamestnanosti. Podľa neho môžu názvy firiem zverejňovať len ak majú ich súhlas, čo v tomto prípade nemajú.

Hromadné prepúšťanie je firma povinná oznámiť Ústrediu práce. Za hromadné prepúšťanie sa považuje rozviazanie pracovného pomeru s aspoň 10 zamestnancami ak firma zamestnáva od 21 do 99 zamestnancov. Ak má spoločnosť od 100 do 299 zamestnancov, za hromadné prepúšťanie sa počíta rozviazane pomeru s aspoň 10 percentami zamestnancov. Ak firma zamestnáva viac ako 300 ľudí, musí Ústrediu práce hlásiť až prepustenie minimálne 30 zamestnancov.

KRIMI: Ulakomil sa na elektrické kolobežky v Bratislave
Až tri roky môže stráviť za mrežami 43-ročný Bratislavčan, ktorý sa ulakomil na elektrické kolobežky. V stredu ráno pristavil Peugeot Partner k dvom kolobežkám za viac ako tisíc eur na Kamennom námestí v Bratislave, naložil ich do auta a zmizol.... Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | SITA