Putin telefonoval s katarským emirom
15 | 08 | 2019 I TASR

Ruský prezident Vladimir Putin diskutoval vo štvrtok s katarským emirom Tamímom ibn Hamadom as-Sáním o spolupráci medzi oboma krajinami. Podľa Kremľa telefonický rozhovor medzi lídrami inicioval Katar.


"Diskutovali o otázkach týkajúcich sa ďalšieho rozvoja rusko-katarskej spolupráce v politickej, obchodnej, hospodárskej, kultúrnej a humanitárnej oblasti, ako aj o problémoch so zaistením stability a bezpečnosti v regióne Perzského zálivu. Zvažovali aj harmonogram dvojstranných kontaktov," cituje Kremeľ agentúra TASS.

Katar a ďalšie krajiny ešte v júni vyzvali Irán a Spojené štáty, aby znížili napätie vo vzájomných vzťahoch. "Sme presvedčení, že takýto stav nemôže trvať večne.

Ak sa nechcú dostať do ďalšej eskalácie, mali by prísť s myšlienkou, ktorá otvorí dvere," povedal katarský minister zahraničných vecí Muhammad Sání. Podľa jeho slov prišla výzva na deeskaláciu americko-iránskych vzťahov okrem Kataru aj od Ománu, Iraku a Japonska.

Ukrajinský súd nariadil zatknúť exministra vnútra Vitalija Zacharčenka
Kyjevský okresný súd vyhovel návrhu prokuratúry a nariadil zatknúť bývalého ukrajinského ministra vnútra Vitalija Zacharčenka. Oznámil to vo štvrtok vedúci špecializovaného vyšetrovacieho oddelenia úradu generálnej prokuratúry Ukrajiny Serhij... Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | TASR