Na letisku v Budapešti zadržali cudzincov podozrivých z prevádzačstva
15 | 08 | 2019 I TASR

Maďarská polícia zadržala na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta občana Iraku a občianku Sýrie so štyrmi deťmi. Dospelých podozrievajú z falšovania úradných dokladov a prevádzačstva, informoval vo štvrtok spravodajský server 24.hu s odvolaním sa na stránku police.hu.


Cestujúci sa v utorok večer po prílete z gréckych Atén preukázali gréckymi pasmi vystavenými na cudzie mená. Muž chcel do Rakúska previesť k príbuzným desaťročného a deväťročného chlapca z Iraku, pričom 28-ročná žena sa chcela s vlastnou šesťročnou a štvorročnou dcérou dostať takisto do Rakúska.

Muža a ženu kriminalisti vypočuli ako podozrivých z falšovania dokladov a prevádzačstva. Vzali ich do väzby s tým, že ich v zrýchlenom procese postavia pred súd.

Detí dočasne umiestnili v detskom domove v meste Fót v Peštianskej župe. O ich osude rozhodnú neskôr v rámci cudzineckého procesu.

ŠOK: Počas sneženia na Antarktíde padajú z neba čiastočky plastov
Ešte aj na Antarktíde padajú z neba počas sneženia mikroskopické čiastočky plastov. Vyplýva to z novo publikovanej štúdie. Vedci uviedli, že boli šokovaní počtom čiastočiek, ktoré našli: viac než 10-tisíc na liter. To znamená, že dokonca aj tam... Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | SITA