Kočner chcel Moniku Jankovskú ako ministerku spravodlivosti. Jej meno sa spája s nejednou kauzou
15 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Sudkyňa Monika Jankovská, ktorá teraz pôsobí na ministerstve spravodlivosti ako štátna zástupkyňa, popiera, že by bola v kontakte s Marianom Kočnerom, píše Denník N.


Kočnerovým cieľom malo byť, aby sa „Monika“ stala novou ministerkou spravodlivosti. Zsuzsová v komunikácii uvádza, že nechápe, koho tým myslí. „Monika Jankovská,“ vysvetľuje Kočner.

Nakoniec sa ministrom stal Gábor Gál z Mosta-Híd. Kočner sa ale tešil tak či tak, keďže vtedajšia ministerka Lucia Žitňanská skončila ako ministerka. „Miesto Mumlavej nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička,“ opisuje komunikáciu Denník N.

K téme čítajte viac:

CHARAKTER DÁME PREČ: Bugár takmer rok a pól klamal o stretnutí s Kočnerom. Najvyšší čas baliť kufre!
Aktuality.sk dnes ráno zverejnili nové informácie z komunikácie Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej, ktoré sa týkajú predsedu koaličnej strany Most-Híd Bélu Bugára. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Jankovská reagovala na otázky N-ka takmer okamžite, akékoľvek kontakty s Kočnerom poprela.

„M. K. ani A. Z. vôbec nepoznám, nikdy som sa s nimi nestretla a ani som nebola sprostredkovane ani priamo v žiadnej komunikácii s týmito osobami. Absolútne odmietam akúkoľvek spojitosť s týmito osobami,“ cituje Denník N vyjadrenie hovorkyne ministerstva spravodlivosti.

Samotný Gál priamo na otázku, čo si myslí o tejto komunikácii, neodpovedal.

„Keďže takmer každý deň pribúdajú v príslušnej veci rôzne komunikácie, ku ktorých pravosti sa vyjadriť nemám kompetenciu, bolo by najlepšie nechať v pokoji systematicky pracovať vo veci príslušné orgány činné v trestnom konaní, tak aby toto vyšetrovanie nebolo zmarené a verejnosť sa dozvedela pravdu,“ uviedol pre Denník N.

PRACOVALA ZSUZSOVÁ PRE SIS? Nové informácie naznačujú aj túto možnosť
Radovan Bránik informuje na svojom webe o tom, že vďaka vzneseniu obvinenia Alene Zsuzsovej a spol. sa odhalila možnosť, že mohli pracovať pre štát. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Gál tvrdí, že ak sa potvrdí pravosť celej komunikácie alebo častí, prijme "v rámci svojich kompetencií opatrenia“.

"Náznaky toho, že Jankovská by mohla mať blízko ku Kočnerovi, sú však podľa informácií Denníka N aj v Kočnerovej komunikácii s Norbertom Bödörom. Rozprávali sa napríklad o tom, že by mali okamžite zavrieť „tých dvoch, čo útočia na Moniku“. Vlani koncom marca začali médiá písať o prípade, v ktorom trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček obviňoval Jankovskú z toho, že ako sudkyňa rozhodovala v prospech mafiána Petra Čongrádyho. Ten koncom 90. rokov riadil podsvetie v Trenčíne, kde Jankovská pôsobila. Kočner vtedy odpísal: „Jaro nedovolil“, čím zrejme myslel generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára," píše sa ďalej v článku.

"Vydrž. Kali to rieši," písal Kočner Zsuzsovej, keď chceli spolu založiť stranu Cieľ
Marián Kočner si s Alenou Zsuzsovou písal o "Hranolovi" či "Kalim", ktorý mu mal pomáhať s registráciou strany Cieľ, ktorú plánovali spoločne aj s bývalým SIS-károm Petrom Tóthom, píše Denník N. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Janíček vtedy nahral video, v ktorom o týchto podozreniach porozprával. Jankovská podľa neho rozhodovala za úplatok v kauze, kde bol obžalovaný aj on. Janíčkovu verziu potvrdzovala aj nahrávka Michala Vidu, niekdajšieho člena Čongrádyho mafiánskej skupiny. Neskôr ju svedeckými výpoveďami potvrdzovali ďalší svedkovia.

Jankovská tieto obvinenia odmietla. Vyšetrovanie sa skončilo v jej prospech. Vidu aj Janíčka zažalovala. Vďaka rozhodnutiu Krajského súdu v Bratislave tiež dosiahla, že Denník N musel videá s oboma nahrávkami stiahnuť zo servera YouTube.

MIMORIADNA SPRÁVA: Strana Tomáša Druckera sa bude volať Dobrá voľba
Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker zverejnil na Facebooku video, kde ohlásil vznik strany Dobrá voľba. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan