"Vydrž. Kali to rieši," písal Kočner Zsuzsovej, keď chceli spolu založiť stranu Cieľ
14 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Marián Kočner si s Alenou Zsuzsovou písal o "Hranolovi" či "Kalim", ktorý mu mal pomáhať s registráciou strany Cieľ, ktorú plánovali spoločne aj s bývalým SIS-károm Petrom Tóthom, píše Denník N.


K strane Cieľ čítajte viac:

V Kočnerovej komunikácii sa spomína aj strana Cieľ, ktorú plánoval založiť spolu s Tóthom a Zsuzsovou
Marián Kočner mal so stranou Cieľ veľké ambície, ktoré však už nestihol naplniť. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Nasledujúci text sa priamo týka komunikácie Kočnera so Zsuzsovou, ktorú má Denník N k dispozícii.

"„Nejde o peniaze. Nemáme 10-tisíc. Platných. Preto hľadám, kde je chyba. V pondelok budem vedieť,“ písal Kočner 3. februára 2018, ešte pred vraždou Jána Kuciaka. „Tak mám ísť zbierať?“ pýtala sa Zsuzsová. „Vydrž. Kali to rieši. On mi včera volal!!!“ odpísal on. „Ooooha, to už čo je. Si vážny frajer. Ave Ty,“ písala ona. „Tak on je na mojej strane,“ odpovedal Kočner."

K téme čítajte viac:

NOVÉ "KOČNEROVINY": 600 strán správ so Zsusovou, konšpirácie či oslovovanie "boss" stále nie sú všetko!
Ďalšie časti komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema dnes zverejnil Denník N. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Podpisy mu mala zbierať Zsuzsová spolu s ďalšími ľuďmi. Keď sa ich nedarilo vyzbierať, tak ich začali falšovať.

"Zsuzsová mala kontakt na známu, ktorá mala takzvanú Potravinovú banku. Rozdávala jedlo chudobným ľuďom, tí však za to museli ukázať občiansky. Zsuzsová potom mená a adresy používala na hárky pre politickú stranu a podpisy falšovala. Zsuzsová tiež podľa Threemy chodila zbierať podpisy do rómskych osád a platila za ne. Veľká časť ich rozhovorov sa týkala práve toho, koľko už Zsuzsová získala podpisov. Kočner ju komandoval, ona ho presviedčala, že robí všetko preto, aby ich bolo 10-tisíc," píše sa ďalej v článku.

MIMORIADNA SPRÁVA: Strana Tomáša Druckera sa bude volať Dobrá voľba
Exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker zverejnil na Facebooku video, kde ohlásil vznik strany Dobrá voľba. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"Ministra vnútra Roberta Kaliňáka spomínal Kočner v komunikácii s ňou viackrát. Rozčuľoval sa po odovzdaní hlasov na ministerstvo vnútra, že tam je veľa občianskych preukazov, „ktoré nepasujú k menám a hlavne občianske preukazy boli dávno vyradené z evidencie, tak hľadám, ako sa to mohlo stať“. „Nebyť Kaliho, tak nám to v utorok zamietnu a sme fpi.. Si vieš predstaviť tú hanbu? Porád by som sa na to vyj…“ písal Kočner. „V pondelok budem vedieť, čo Kali vymyslel,“ písal aj 5. februára."

Kaliňák na otázky Denníka N, či s Kočnerom o tejto téme naozaj telefonoval, zatiaľ neodpovedal.

MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsovú a spol. obvinili z prípravy vraždy ďalších ľudí
Partiu okolo Zsuzsovej obvinili z prípravy vraždy dvoch prokurátorov a advokáta. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR


"„Kali končí, je ti to ľúto?“ pýtala sa Zsuzsová potom, čo minister vnútra 12. marca 2018 oznámil po vražde Jána Kuciaka odchod z funkcie. „Nie. Nikdy mi nič nedal. Karavána ide ďalej. Len bol na neho celkom dobrý dosah,“ odpovedal Kočner. Podľa Threemy sa Kočner stretával aj s vtedajším predsedom vlády a Smeru Robertom Ficom. Volal ho Hranol, ako Fica prezývajú aj niektoré satirické stránky na sociálnych sieťach. „Dopi… bojím sa, že to Hranol neustojí,“ písal Kočner vlani 28. februára, dva dni po tom, ako médiá zverejnili správu o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej."

V marci sa začali veľké protesty a hrozil pád Ficovej vlády Smeru, SNS a Mosta-Híd. Kočner aj Zsuzsová dúfali, že sa tak nestane. Kočner 10. marca písal, ako Smeru zachraňuje „riť“. „Už im zachraňujem. V nedeľu mám stretko s Hranolom. Strašne ho pošlem do pi…:))),“ písal. Obaja sa rozčuľovali, že vtedajší premiér nechcel dlho odvolať Kaliňáka z funkcie ministra vnútra a keď to urobil, bolo podľa nich už neskoro. To, že výrazom Hranol oslovoval práve Roberta Fica, je jasné aj z ďalších správ. „Žitňanská chce Hranolovu hlavu. Je..sa to. Ku… slniečkárska,“ rozčuľoval sa Kočner," píše Denník N.

Fico, Kočner, a Bödörovci: Čo všetko ich spája? Fico si s dvoma z nich tykal, čo teda naozaj nerobí s každým
Týždenník Plus 7 Dní píše o blízkych vzťahoch medzi podnikateľmi Norbertom Bödörom, jeho otcom Miroslavom Bödörom a bývalým premiérom Robertom Ficom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | Peter Bachan