PREZIDENTKA: Pri informáciách o prepojení zločinu a bezpečnostných zložiek je potrebné rýchlo konať
14 | 08 | 2019 I TASR

Medializované informácie o prepojení organizovaného zločinu na bezpečnostné zložky štátu je potrebné čo najskôr preveriť a vyšetriť. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová po stretnutí s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom (Most-Híd).


"Tieto záležitosti musia odísť do minulosti. Dozvedáme sa, že niektorí ľudia sa nielen snažili ovplyvňovať spravodlivosť vo svoj prospech, ale chceli aj odstrániť tých, ktorí si svoju prácu robili dobre. V tomto smere je dôležité rýchle vyšetrenie všetkých týchto prípadov," povedala Čaputová.

Podľa jej slov však stále v justícii a silových zložkách pôsobí dostatočné množstvo kvalitných ľudí, čo je dobrou vyhliadkou do budúcnosti.

Čaputová s Gálom hovorila aj o celkovom fungovaní rezortu spravodlivosti. Prezidentka tiež spomenula obsadzovanie kľúčových postov, napríklad voľbu ústavných sudcov či voľbu generálneho prokurátora.

"Moje stanovisko k Číne je nemenné, pozvanie A. Danka rešpektujem", tvrdí Čaputová
Stanovisko, v ktorom prezidentka Zuzana Čaputová kritizovala Čínu za nedodržiavanie ľudských práv, bolo plne v súlade s pozíciou EÚ a je nemenné. Čaputová to uviedla v utorok po stretnutí s verejnou ochrankyňou práv Máriou Patakyovou. Dodala však,... Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR