Bratislavské mestské časti využívajú leto na mnohé rekonštrukcie
14 | 08 | 2019 I SITA

Viaceré bratislavské mestské časti využívajú letné počasie na rekonštrukcie a opravy, ktoré nie je možné urobiť počas nepriaznivého počasia. Mestské časti sa zameriavajú napríklad na opravy škôl a škôlok, dlažieb, nového značenia prechodov pre chodcov, opravy ciest alebo výstavbu a opravu ihrísk. O svojich aktivitách informujú prostredníctvom sociálnych sietí.


Najväčšia bratislavská mestská časť Petržalka toto leto stihla nanovo namaľovať vodorovné dopravné značenia a všetky priechody pre chodcov na komunikáciách III. a IV. triedy, ktoré má mestská časť v správe.

"Maľovanie dopravného značenia začala robiť dodávateľská firma v spolupráci s oddelením správy majetku miestneho úradu v júni. V najbližšom čase plánuje mestská časť obnovovať farbu aj na cyklonájazdoch a žltých nájazdoch retardérov,“ uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Občianske združenie (OZ) Stopa Slovensko, ktoré pomáha ľuďom bez domova, v spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto počas leta poupratovali obľúbený park Medická záhrada. Okrem upratania samotnej záhrady očistili taktiež lavičky, ktoré znehodnotili sprejeri.

„Na Facebooku sme videli poškodené lavičky v Medickej a negatívne reakcie ľudí. Oslovili sme preto Staré Mesto, že by sme im v rámci nášho integračného programu pomohli tento problém vyriešiť. So Starým Mestom sa poznáme, vedia o našej práci, verili, že to spravíme dobre," povedal štatutár OZ Stopa Pavol Sabela.

Asociácia nemocníc nie je proti zvýšeniu minimálnej mzdy, musí ho však kryť rozpočet
Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) sa nebráni zvýšeniu minimálnej mzdy. Pre zabezpečenie kontinuity starostlivosti o pacientov je však podľa nej nutné, aby nároky spojené s jej zvýšením boli kryté v štátnom rozpočte. ANS to uviedla vo svojom... Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | SITA


Karlova Ves toto leto vyriešila problém s prípojkou k fontáne na Pribišovej ulici, ktorú postavila spoločnosť Strabag, avšak bez prípojky. V roku 2011 sa obnovovala pešia zóna na Pribišovej ulici a súčasťou prác bola aj výstavba novej fontány.

Zhotoviteľ však nedostaval vodovodnú prípojku, aj keď v preberacom protokole ku stavbe konštatoval, že všetko je v poriadku. Nevybudovanie vodovodnej prípojky v skutočnosti znamenalo, že vodu manuálne dopĺňal pracovník Verejnoprospešných služieb Karlovej Vsi.

„Počas leta robíme v Rači viacero prác, ktoré možno na prvý pohľad nevidieť, ale sú potrebné,“ uviedol na sociálnej sieti starosta Rače Michal Drotován. V Rači napríklad rekonštruujú športový areál pri základnej škole na Tbiliskej ulici, ktorý plánujú otvoriť v septembri 2019.

Ihrisko má slúžiť pre žiakov školy ako aj pre verejnosť. Okrem toho mestská časť stavia novú škôlku na Novohorskej ulici, ktorú plánujú otvoriť v novembri alebo rekonštruovala strechu hasičskej zbrojnice.

Mestská časť Dúbravka podobne ako Rača opravuje školy. „Letné prázdniny sa v našej mestskej časti nesú každý rok v znamení rekonštrukcii školských a predškolských zariadení. Tento rok rekonštruujeme kuchyne v materských školách, vymieňame PVC, nové plastové okná a realizujeme všetky potrebné opravy,“ uviedla mestská časť na svojej facebookovej stránke. Okrem toho Dúbravka pripravuje nové ihrisko v materskej škole Bullova, ktoré otvoria v septembri.

Združenie AllRail má obavy o férovosť súťaže na prevádzku vlakov na trati Žilina - Rajec
Združenie alternatívnych železničných dopravcov v Európe AllRail má obavy o férovosť vyhlásenej verejnej súťaže na prevádzku dotovanej osobnej železničnej dopravy na regionálnej trati Žilina - Rajec. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | SITA