ŠOKUJÚCE: Klokany na snehu! Toto ste ešte nevideli (VIDEO)
13 | 08 | 2019 I Imrich Kovačič

Nepriaznivé chladné počasie zmenilo vyprahnuté púšte Austrálie na zamrznuté pustatiny, pripomínajúce severnú Sibír. Aktuálne zábery z Austrálie prinášajú šokujúci pohľad na videá klokanov hrajúcich sa v snehu.





Dokonca aj typicky suché a vyprahlé časti Nového Južného Walesu, Viktórie a Queenslandu sa v priebehu posledných týždňov zmenili z typických púštnych plání na ľadovú krajinu severu pokrytú polárnym snehom. Uprostred zasnežených plání zachytilo na videá niekoľko Austrálčanov absolútne netradičný pohľad na klokany hrajúce sa v snehu.

V jednom videu s názvom „Niečo, čo nevidíte v Austrálii každý deň“, sú zachytené desiatky klokanov, ktorí sa preháňajú ako bláznivé vo svojom výbehu pokrytom snehom.



Zábery pochádzajú z blízkosti ovčej farmy pri Goulburn, asi tri hodiny západne od Sydney. Zasnežené video  získalo v okamihu viac ako pol milióna zobrazení.



Austrálsky úrad pre meteorológiu vydal viaceré vážne varovania pred počasím v juhovýchodných štátoch krajiny, zatiaľ čo štátna pohotovostná služba NSW uviedla, že v sobotu dostala okolo 1 167 žiadostí o pomoc. Melbourne zažil v tomto roku svoj najchladnejší deň od roku 2000 a ukázal, že krajina na opačnej strane Zemegule nie je vždy zaplavená iba slnečnými lúčmi a aj tu odkrýva svoju studenú temnú stránku.