Pri pátraní po nezvestnej tínedžerke v Malajzií našli telo
13 | 08 | 2019 I TASR

Po desiatich dňoch pátrania v Malajzii po tínedžerke francúzsko-írskeho pôvodu Nory Quoirinovej našli telo - a pravdepodobne je to hľadané nezvestné 15-ročné dievča, ktoré zmizlo z letoviska v dažďovom pralese neďaleko hlavného mesta Kuala Lumpur. V utorok o tom informovala britská charitatívna organizácia Lucie Blackman Trust.


"Pri pátraní po Nore Quoirinovej sa našlo telo," uviedla britská charita. Tá pomáha rodinám Britov, ktorí sú nezvestní v zahraničí, pripomenula tlačová agentúra AFP. Rodina dievčaťa býva v Londýne.

"Zatiaľ nemôžeme potvrdiť, že je to Nora. Ale, žiaľ, zdá sa to pravdepodobné. Prebiehajú vyšetrovania, ktoré majú potvrdiť totožnosť tela a príčinu smrti," dodala charita, ktorá má podozrenie, že dievča bolo unesené.

Podľa informácií, ktoré rodina nezvestnej Quoirinovej poskytla polícii, dievča zmizlo zo svojej izby v nedeľu ráno 4. augusta po tom, čo sa rodina v sobotu večer ubytovala v horskej oblasti v blízkosti mesta Seremban, ktoré leží 63 kilometrov južne od metropoly Kuala Lumpur.

Teta nezvestnej Aisling Agnewová už skôr povedala, že jej neter je veľmi zraniteľná, keďže trpí poruchami učenia i vývojovými hendikepmi. Podľa jej slov by rodičov dobrovoľne neopustila.

Zástupca šéfa miestnej polície v predchádzajúcich dňoch však uviedol, že prípad vyšetrujú ako zmiznutie, a nie ako únos. Mobilizovaných bolo podľa jeho slov viac než 350 pracovníkov z rôznych vládnych orgánov. Pomáhali aj vrtuľníky, drony, cvičené psy a potápači.

Na pátraní v hustej džungli spolupracovali aj predstavitelia horského strediska, ktoré sa nachádza na úpätí pohoria Titiwangsa a pri lesnej rezervácii.

V indickej časti Kašmíru pokračuje už deviaty deň zákazu vychádzania
V Šrínagare - letnom hlavnom meste indického štátu Džammú a Kašmír - a okolitých oblastiach, platí už deviatym dňom zákaz vychádzania, ktorého cieľom je zabrániť miestnemu, prevažne moslimskému obyvateľstvu protestovať proti rozhodnutiu indickej... Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR