Pre požiare museli na ostrove Gran Canaria evakuovať niekoľko španielskych miest
12 | 08 | 2019 I TASR

Približne 1000 ľudí sa nemohlo v nedeľu vrátiť do svojich domovov po tom, ako z nich boli evakuovaní pre pretrvávajúce požiare na španielskom ostrove Gran Canaira.


Požiare sa medzitým podľa miestnych zásahových zložiek začali šíriť smerom k národnému parku, ako aj k niekoľkým turistami obľúbeným miestam. Informovala o tom agentúra Reuters.

Na boj proti požiaru, ktorý vypukol len 32 kilometrov od hlavného mesta ostrova Las Palmas, museli požiarnici použiť vrtuľníky a iné lietadlá. Plamene medzitým začali ohrozovať aj národný park Tamadaba na západe ostrova.

Jedna z miestnych obyvateliek, Carla Rodríguezová, označila požiare za "jednu z najbolestivejších vecí", akú vo svojom živote videla.

Polícia verí, že požiar spôsobilo neopatrné používanie spájkovačka, pričom v tejto súvislosti už v sobotu zadržala 55-ročného muža.

Požiarmi na Sibíri sú postihnuté aj zvieratá v tajge
Požiare na ruskej Sibíri postihli nielen obyvateľov blízkych obcí a miest, ale aj zvieratá v tajge. Podľa expertov environmentálnej organizácie Greenpeace žilo na územiach zasiahnutých požiarmi viac než 13.000 kusov zveri, z toho približne 5500... Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | TASR