Oslavy SNP budú stáť 10-krát viac ako pred piatimi rokmi. Zarobí aj súkromná agentúra
12 | 08 | 2019 I SITA

Oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici zabezpečí súkromná agentúra Vertigo, s.r.o. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú s ňou uzatvorilo Ministerstvo kultúry SR koncom júna tohto roku. Prípravu a zabezpečenie osláv pritom malo na starosti od roku 2006 bez prestávky až doteraz Múzeum SNP, pripomína to spravodajský portál tlačovej agentúry SITA WebNoviny.sk.


„Vzhľadom na skutočnosť, že múzeum teraz nie je organizátorom osláv, nemám vlastne čo komentovať,“ povedal pre WebNoviny.sk riaditeľ múzea Stanislav Mičev, ktorý pred časom vyjadril obavu, že „na oslavách zarobia agentúry,” uvádza spravodajský portál.

Ministerstvo kultúry sa na otázku WebNovín.sk, aký je dôvod, prečo kultúrny program k oslavám 75. výročia dalo do rúk agentúre, zatiaľ nevyjadrilo. V kancelárii ministerky WebNovinám.sk odpoveď prisľúbili, no zatiaľ ju neposlali.

VRAŽDA AKO Z FILMU: Dôchodca zabil muža rúrou, potom ho priviazal za nohy o auto a hodil do močiara
Polícia na svojej facebookovej stránke informuje o brutálnej vražde, ktorá sa stala tento víkend pri Myjave. Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Na spôsob výberu firmy, ktorá od štátu dostane viac ako 250-tisíc eur, upozornil dnes portál Aktuality.sk v článku „Oslavy SNP za milióny eur zverili do rúk neznámej firmy bez webovej stránky“. Celý článok je dostupný na https://www.aktuality.sk/clanok/714167/oslavy-snp-za-miliony-eur-zverili-do-ruk-neznamej-firmy-bez-webovej-stranky/.

Celkové náklady na tohtoročné oslavy SNP vyčíslila vláda na viac ako tri milióny eur, ktoré si koncom marca aj schválila. V príslušnom uznesení organizáciou poverila ministerstvo kultúry a ministerstvo obrany. Pred piatimi rokmi, keď sme si pripomínali okrúhle 70. výročie SNP, stáli oslavy podľa medializovaných informácií 480-tisíc, z toho 200-tisíc eur sa použilo na úpravy areálu Pamätníka SNP.

Na oslavy 65. výročia, keď sa nerobili úpravy areálu, sa minulo 165-tisíc eur, pripomínajú WebNoviny.sk v článku, ktorý je dostupný na: https://www.webnoviny.sk/oslavy-75-vyrocia-snp-stoja-takmer-10-krat-viac-ako-pred-piatimi-rokmi-zarobi-aj-sukromna-agentura/.