KRIMI: Kontrola odhalila sedem vodičov pod vplyvom vrátane dvoch kamionistov
12 | 08 | 2019 I TASR

Pri pondelkovej kontrole odhalili policajti v Bratislavskom kraji sedem vodičov pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.


Šofér nákladného vozidla značky Ford smerujúci z Maďarska nafúkal počas kontroly na hraničnom priechode Čunovo 1,1 promile. "Bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušný policajný útvar," uviedla polícia.

Požitie alkoholu zistila polícia aj u 57-ročného vodiča kamióna značky Mercedes. Krátko pred 6.30 h na hraničnom priechode Brodské mu policajti namerali 1,27 promile. Aj tento vodič bol zadržaný a odvezený na políciu.

KRIMI: Policia udelila pokutu 800 eur 21-ročnému vodičovi
Na diaľnici D1 v smere do Bratislavy policajti namerali 21-ročného vodiča, ktorý išiel rýchlosťou 189 kilometrov za hodinu. Udelili mu pokutu vo výške 800 eur. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | TASR


"V ďalších prípadoch zistenia prítomnosti alkoholu v dychu vodiča išlo o hodnotu alkoholu do jedného promile a v jednom prípade bolo pozitívne vyšetrenie na omamné látky," skonštatovala polícia. Domácim vodičom zadržali vodičské preukazy a cudzincom udelili blokové pokuty.

Kontrola policajtov Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave bola zameraná na dokumentovanie priestupkov v cestnej premávke. Osobitnú pozornosť venovali zákazu požívania alkoholu a omamných látok. Polícia avizovala, že v kontrolách s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu v Bratislavskom kraji bude pokračovať.